Kimsesiz adamın vasiyeti: Evimi ve bankadaki paramı Mehmetçik Vakfı’na bağışladım
Amasya'da hayatını kaybettiği hastanede üstünden evini ve bankadaki parasını Mehmetçik Vakfı'na bağışladığı not çıkan kimsesiz adamın mezarı Mehmetçik Vakfı tarafından yaptırıldı. Kimsesiz adamın vasiyetiyse duygulandırdı.
Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölümünde tedavi gören 70 yaşındaki Yaşar Uzun, 30 Mart'ta hayatını kaybetti.
"ŞU FANİ DÜNYADA KİMSEM YOKTUR"
Kimsesi olmayan adamın eşyalarını toplayan hastane personeli, el yazısıyla yazılmış "Vasiyetimdir" başlıklı bir not buldu.
"Şu fani dünyada hiç kimsem yoktur. Üzerimdeki parayı cenaze masrafı için kullanın. Evimi ve bankadaki paramı Mehmetçik Vakfı’na bağışladım." ifadelerinin kullanıldığı notun 11 yıl önce kaleme alındığı ve yaşlı adamın Gökmedrese Mahallesi'nde bulunan evinin yanı sıra banka hesabındaki parayı Mehmetçik Vakfı'na bağışladığı ortaya çıktı. Uzun'un yazdığı notta üstündeki paranın da cenaze masrafları için kullanılmasını istediği görüldü.
"DEVLET KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR"
Durumdan haberdar olan Amasya Valisi Önder Bakan, cenaze namazının gasilhanenin bahçesi yerine "Devlet kimsesizlerin kimsesidir" sözüyle şehrin en büyük ibadethanesi olan Sultan II. Bayezid Camii'nde kılınmasını sağladı. Vali Bakan'ın da katıldığı cenaze namazı sonrası Uzun, son yolculuğuna uğurlandı.
"ARTIK MEHMETÇİK VAKFI AİLESİNİN BİR FERDİDİR"
Anlamlı bağışı basından öğrenmeleri üzerine harekete geçtiklerini belirten Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Emekli Albay Mehmet Ocak, "Kendisi vasiyetinde yalnız olduğunu söylemiş. Ancak artık Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ailesinin bir ferdidir. Bu amaçla da mezarını yaptırdık. Dualarımız Yaşar Bey ile. Allah kendisinden razı olsun" dedi.
Gökmedrese Mahallesi Muhtarı Cem Yeni de mahallede sevilen bir sima olarak tanıdıkları Yaşar Uzun'un mezarını kısa sürede yaptıran vakıf yetkililerine teşekkür etti.
Amasya İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Yiğit'in de katılımıyla Memi Dede Mezarlığı'ndaki mezarın başında Kur'an-ı Kerim okutulup dua edildi.
-
Hans 1 hafta önce Şikayet EtNasıl kimsen yoktu bre muhterem! Allah'ın varmış ya ne mutlu sana mekanın cennet olsun...Beğen
-
misafir 32 1 hafta önce Şikayet EtMekanın Cennet olsun inşallah güzel insan...Beğen Toplam 1 beğeni
-
M.i 1 hafta önce Şikayet EtAllah rahmet eylesin mekanı cennet olsun Rabbim yâr ve yardımcısı olsun inşaallahBeğen Toplam 1 beğeni
-
loki 1 hafta önce Şikayet EtBagışın nereye verilecegine akıl veren arkadaşlar .sizde gönlünüzden gecen yere verin amcayı hayır dua ile yad ediyorum mekanı cenbet olsun inşaallahBeğen Toplam 1 beğeni
-
Reisx 1 hafta önce Şikayet EtAllah rahmet eylesin mekanı cennet olsun hayrını kıyamete kadar kabul etsinBeğen Toplam 1 beğeni