CHP'li Çelik provokasyonu böyle savundu: 'Bilim' yapıyorlarmış!

Provokatörler için Vatan Emniyet'e koşan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Boğaziçi Üniversitesi'nde saldırı sonucu 13 polisi yaralayan 97 kişiye hukuki destek verdiklerini açıkladı.

GİRİŞ 14.05.2025 18:33 GÜNCELLEME 14.05.2025 19:04
Bu Habere 225 Yorum Yapılmış
  • Haber7

CHP İstanbul İl Başkanlığı'na şaibeli bir kurultay süreciyle geldiği öne sürülen Özgür Çelik, bu kez Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan provokasyonda ortaya çıktı.

Üniversite öğrencilerini tehdit eden ve 13 polis memurunu yaralayan provokatörleri savunmak için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne giden  

PROVOKATÖRLERİ "BİLİM" İLE SAVUNDU

Vatan Emniyet'e giden Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Vatan Emniyet’in önündeyiz.

İl Hukuk Komisyonumuz ve avukatlarımız gözaltına alınan öğrencilerin durumunu yakından takip ediyor.

Boğaziçi Üniversitesi’nde gençlerimize düşüncenin, bilimin ve özgürlüğün yerine; şiddeti, baskıyı ve zorbalığı reva görenler kaybedecek.

Gençlik size biat etmez."

PROVOKATÖRLER POLİSE SALDIRDI

Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü (BİSAK) tarafından düzenlenen “İslami İlimler: Kim İçin, Ne Kadar?” başlıklı konferansa konuşmacı olarak katılan Nurettin Yıldız’ı hedef alan bir grup, Kuzey Kampüs’te toplanarak konferansı provoke etmeye çalıştı. Polis, kalabalığa defalarca dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Ancak uyarılara aldırmayan grup, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerine saldırdı. Çıkan arbedede 13 polis memuru yaralanırken, 97 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin 39’unun kadın olduğu bildirildi. Emniyet müdürlüğünde işlemleri süren şahısların, kamu düzenini tehdit edecek şekilde organize hareket ettikleri iddia edildi.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 225
  • Misafir 6 dakika önce Şikayet Et
    Alın beni diyor.
    Cevapla
  • Millet 7 dakika önce Şikayet Et
    Türkiye nin başına bela olmuş bütün terör grupları chpnin dagarcıgından çıkmıştır
    Cevapla
  • Vatandaş 17 dakika önce Şikayet Et
    Demekki ülkemizde terör bitmemiş
    Cevapla
  • Vatandaş 17 dakika önce Şikayet Et
    Demekki ülkemizde terör bitmemiş
    Cevapla
  • vatan 23 dakika önce Şikayet Et
    Chp den kimin parmağı varsa asla af edilmemeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
16 yaşındaki sürücü, 17 yaşındaki Kübra’ya böyle çarpmış! Kan donduran kaza
Nuh'un Gemisi'nin bulunduğu yerde şaşırtıcı keşif! Tartışmalar yeniden alevlendi!