İstanbul Valisi Davut Gül, 'Aile Yılı Yürüyüşü'ne katıldı

İstanbul Valisi Davut Gül, "Ailemiz Geleceğimiz" temasıyla Gülhane Parkı'nda düzenlenen "Aile Yılı Yürüyüşü"ne katıldı.

İstanbul Valisi Davut Gül, 'Aile Yılı Yürüyüşü'ne katıldı
İstanbul Valisi Davut Gül, 'Aile Yılı Yürüyüşü'ne katıldı
GİRİŞ 15.05.2025 15:10 GÜNCELLEME 15.05.2025 15:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ilan edilen "15 Mayıs Uluslararası Aile Günü"nü, Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle kutluyor.

İstanbul Valiliği ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce Gülhane Parkı'nda düzenlenen etkinliğe huzurevlerinde kalan sakinler, Bakanlık hizmetlerinden yararlanan aileler ile çocuklar katıldı.

Vali Gül ile İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Turan da yürüyüşte vatandaşlara eşlik etti.

Bakanlığa bağlı çocuk evlerinde kalan çocuklar, ellerinde ailenin önemini ifade eden dövizler taşıdı.

İstanbul Valisi Gül, yürüyüşün ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesi dolayısıyla Bakanlığın ülkenin her yerinde çeşitli aktiviteler düzenlediğini söyledi.

Bu etkinliklerle aileyi güçlendirmek ve buna ilişkin farkındalıklar oluşturmanın amaçlandığını dile getiren Gül, "Bugün de Aile Haftası dolayısıyla Gülhane'de trafiğe kapalı olan bir alanda, sivil toplum kuruluşlarıyla, siyasi partilerle, öğrencilerimizle, yetişkinlerimizle, milletimizin her bir ferdiyle burada kısa bir yürüyüş yaptık. Amacımız farkındalık oluşturmak. İnanıyorum ki aile güçlendiğinde, birçok problemimiz kendiliğinden ortadan kalkacaktır." dedi.

"FARKINDALIĞIMIZI ORTAYA KOYDUK"

İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Turan, "Aile Haftası" kapsamında 81 ilde eş zamanlı yürüyüşler yapıldığını anlattı.

Turan, aileleri her alanda güçlendirmek amacıyla bazı etkinlikler yaptıklarını dile getirerek, "Bugün de yürüyüşümüzü yaptık. Gün boyunca değişik etkinliklerle, faaliyetlerle yine aile odaklı çalışmalara devam edeceğiz. 'Geleceğimiz aile', 'Güçlü aile, güçlü gelecek, güçlü Türkiye' diyoruz. Bu kapsamda da tüm çalışmalarımızı hassasiyetle toplumun tüm kısımlarını kapsayacak şekilde yapmaya çalışıyoruz. Yürüyüşümüzü yaptık, farkındalığımızı ortaya koyduk. Katılım da güçlü oldu." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • hhüseyin 3 saat önce Şikayet Et
    LKPT ye karşı bu tür etkinlikleri arttırmalıyız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya-Ukrayna görüşmelerinde son durum! "Çatışmasızlık kararı çıkabilir"
Polis Şeyda Yılmaz’ın şehit edildiği olayda 3 polise 2’şer yıl hapis talebi