Evli olmayan kadınla ilgili çirkin iddiayı DMM yalanladı! Sağlık camiası hedefte

DMM, CHP'ye yakınlığıyla bilinen bazı muhalif sosyal medya hesaplarının 'Bilkent Şehir Hastanesi Kadın Doğum Polikliniğine giden bir kadın hastanın tedavisi, evli olmadığı gerekçesiyle yapılmadı' iddiasını yalanladı.

Evli olmayan kadınla ilgili çirkin iddiayı DMM yalanladı! Sağlık camiası hedefte
Evli olmayan kadınla ilgili çirkin iddiayı DMM yalanladı! Sağlık camiası hedefte
GİRİŞ 27.05.2025 23:50 GÜNCELLEME 28.05.2025 00:42
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin (DMM) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, CHP'ye yakınlığıyla bilinen bazı sosyal medya hesaplarında yer alan söz konusu iddianın doğru olmadığı belirtildi.

Açıklamada, hastanedeki Gençlik Merkezi Polikliniğinin "15-24 yaş aralığında, çocuk sahibi ve evli olmayan gençlerin hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak kendilerini rahat hissedecekleri bir ortam" sağlamak amacıyla sağlık hizmeti verdiği, hastaların bu poliklinikte ayrıca kadın sağlığı konusundaki danışmanlık hizmetlerinden yararlanabildiği ifade edildi.

MUAYENE EDİLDİ

Açıklamada, 24 yaşındaki kadın hastanın Ankara Bilkent Şehir Hastanesinin Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniğine başvurduğu, ilk başvurusunda yaşının sehven 25'in üzerinde olduğu değerlendirildiği için Jinekoloji Polikliniğinde hekim tarafından muayene edildiği belirtildi.

Hekim tarafından şikayetleri dinlenen ve tedavisi planlanan kadın hastanın, sonuç değerlendirmesi için yeniden başvurduğunda 25 yaşın altında olması nedeniyle aynı binadaki Gençlik Merkezi Polikliniğine yönlendirildiği ve tedavi sürecinin burada sürdürüldüğü bilgisi verildi.

DMM, tedavi süreçlerinde hastalardan evlilik cüzdanı isteme gibi bir uygulamanın kesinlikle söz konusu olmadığını vurgulayarak, kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğini kaydetti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • kadir 4 gün önce Şikayet Et
    Her gün ayrı bir yalan. Yalan bunların kanına işlemiş. Bu tür yalan haberleri çıkartanlara en ağır ceza verilmeli.
    Cevapla
  • ERTUĞRUL. 4 gün önce Şikayet Et
    CHP bilerek yalan uyduracak kadar zavallı bir parti... dinini yaşamaz dindar görünür
    Cevapla
  • cahit 4 gün önce Şikayet Et
    Bu tür yalan uydurma haberlere CHP li solcular inanıyor onun için sürekli bu tür yalan haberler yayıyorlar yalan haber yayanlara ağır para cezaları verilmeli
    Cevapla
  • Gakkoş 4 gün önce Şikayet Et
    CHP şeytanın tahtına talip!
    Cevapla
  • Eko 4 gün önce Şikayet Et
    bu ülkede yalan söyleyene haber yapana neden ceza yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe ikinci yarıda uyandı! Sezona 3 puanla veda etti
Kurban Bayramı'nda memleketine gidemeyeceklere özel rota