Doğu Akdeniz'de yeni dönem: Hafter yönetiminin Türkiye hamlesi Yunanistan'ı kızdırdı
Türkiye ve Libya arasında 2019 yılında imzalanan Denizi Yetki Anlaşması'nın onaylanması için Hafter yönetimi komite kuracaklarını açıkladı. Yunanistan'da ise Akdeniz'deki gelişmeler sonrasında panik başladı.
Türkiye ile Libya arasında Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında Deniz Yetki Anlaşması 2019 yılında imzalanmış Hafter yönetimindeki Tobruk merkezli hükümet tarafından tanınmamıştı.
DENİZ YETKİ ANLAŞMASI'NDA ONAYLAMA SÜRECİNE GİRİLDİ
Libya Ulusal Ordusu komutanı Halife Hafter'e bağlı Temsilciler Meclisi, Türkiye ile Libya hükümeti arasında imzalanan Deniz Yetki Anlaşması'nı onaylamak üzere bir komite kurulduğunu duyurdu.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 4 Nisan'da Libya Ulusal Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Saddam Khalifa Hafter'i kabul etmişti. Türkiye ile son yıllarda yakın ilişkiler kurmak isteyen Hafter yönetimi söz konusu anlaşmanın Tobruk yönetimi tarafından da onaylanması bekleniyor.
Yunanistan'da büyük panik! Türkiye'nin hamleleri sonrası tedirgin oldular
YUNANİSTAN'DA PANİK HAVASI BAŞLADI
Libya'nın almış olduğu karar sonrasında ise Yunanistan'da geniş yankı uyandıran haber Kathimerini gazetesinin dikkatinden kaçmadı. Yunan basını Doğu Akdeniz'deki jeopolitik dengelerin yeniden değiştiğini belirterek Deniz Yetki Anlaşması'nın onaylanması ile yeni bir sürece girildiğini belirtti.
Anlaşmanın onaylanması halinde Libya'daki büyük grupların Türkiye'nin deniz yetki alanıyla uyumlu hale geleceği ifade edilirken Yunanistan'ın bölgedeki enerji arama faaliyetlerinin zorlaşacağı ve Akdeniz'deki enerji kaynaklarına ulaşmakta zorlanacakları belirtildi.
Yunan generalden Türkiye’nin yükselişine çaresiz analiz
ANLAŞMA SONRASI RUMLAR'DAN TEPKİ
27 Kasım 2019 yılında imzalan Deniz Yetki Alanlarının sınırlandırılması Anlaşması ile iki ülkenin Doğu Akdeniz'deki haklarını koruyan anlaşma Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi tarafından Akdeniz'de uluslararası hukuka aykırı işgalci deniz yetki iddialarına ağır darbe vurmuştu. Yunan hükümeti ise anlaşmaya tepki olarak o dönem Libya'nın Atina Büyükelçisi olan Muhammed el-Menfi'yi istenmeyen adam ilan etmişti.
-
Kamil 23 saat önce Şikayet EtOnaylasınlar tabi , Hafter ile de çok harika ilişkiler kurabiliriz . Libya açıklarındaki petrol ve doğalgaz , Müslüman kardeşlerimiz Libya halkına aittir .Beğen
-
HIDIR BUDUR 1 gün önce Şikayet EtTürkiye yi "PKK /Ermenistan - Yunanistan parantezinde tutuppp " Türkiye askeri güç teksifinde sorunlar yaşamasını amaçlayan Yunanistannn....Hadı bakalım "KESER DÖNDÜ SAP DÖNDÜ". Yunanistan şimdi "Türkiye -LİBYA- Sırbistan-Makedonya/ARNAVUTLUK parantezinde kaldı".Beğen Toplam 1 beğeni
-
afacan 1 gün önce Şikayet Ethafter orda bir hafta duramaz arkasi olmasa rusya artik yardim edemez usanin umrunda degil kendisi de biliyor uslu durmaz ise yok edilir artikBeğen
-
MHP 1 gün önce Şikayet EtSatranca devam Turk cumhuriyetleri hamlelerine bizim hamlemiz bu olduBeğen
-
Veli 1 gün önce Şikayet EtÜlkesini yönetemeyen yunan dikkatleri Türkiyeye yöneltiyor..Beğen Toplam 1 beğeni