Tekirdağ'da bir çiftçi 22 yıldır ağaç oymacılığıyla uğraşıyor

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde yaşayan 69 yaşındaki çiftçi Basri Doğan, 22 yıl önce izlediği bir televizyon programından etkilenerek başladığı ağaç oymacılığına tutkuyla devam ediyor.

Tekirdağ'da bir çiftçi 22 yıldır ağaç oymacılığıyla uğraşıyor
Tekirdağ'da bir çiftçi 22 yıldır ağaç oymacılığıyla uğraşıyor
GİRİŞ 07.06.2025 22:24 GÜNCELLEME 08.06.2025 02:15
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Hayrabolu’nun Çıkrıkçı Mahallesi’nde yaşayan Doğan, evinin bahçesine kurduğu 5 metrekarelik atölyesinde armut ve akçaağaç gibi yerel ağaçları işleyerek baston ve tahta kaşık yapıyor.

Çiftçilikten arta kalan zamanlarında ağaç oymacılığıyla ilgilenen Doğan, AA muhabirine ağaca şekil vermenin kendisini rahatlattığını ve mutlu ettiğini söyledi.

Tekirdağ'da bir çiftçi 22 yıldır ağaç oymacılığıyla uğraşıyor

Ağaç oymacılığına 22 yıl önce bir televizyon programından etkilenerek başladığını anlatan Doğan, "Kısa sürede oymacılığı öğrendim. Boş vakitlerimde baston ve kaşık yapıyorum. Amacım para kazanmak değil, iyi vakit geçirmek. Zaten yaptığım baston ve kaşıkları çevremdekilere hediye ediyorum." dedi.

Vaktini kahvehaneye gitmek yerine atölyesinde geçirmeyi tercih ettiğini belirten Doğan, ağaç kütüklerini işleyerek ürünler ortaya çıkarmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Bazen tüm gününü atölyesinde geçirdiğini aktaran Doğan, "Evimin köşesinde oluşturduğum küçük atölyede armut ve akçaağaçtan kaşık ve baston yaparak bu sanatı geliştirdim. En güzel ürünler şimşir ağacından olur ama burada bulunmuyor. Ben de elimdekileri değerlendiriyorum. Bu işi seviyorum, bana huzur veriyor." diye konuştu.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Zonguldaklı 2 ay önce Şikayet Et
    Hepimiz namazımızı kilmalıyız konu başka Allah Teala her şeyden haberdar sadece hatırlatma yapabiliriz tartışması bile zarar getirebilir.
    Cevapla
  • Bayraktar 2 ay önce Şikayet Et
    Selamlar dedem Bayramın mübarek olsun amin güzel bir meşguliyetin var. Ellerinden öperim
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Namaz kıldıktan sonra doğru kıldığıma dair vicdan rahatsa sorun yok. Her akşam "bugün Allah için yeterince ibadet ettim mi" sorusuna cevap verebiliyorsam sorun yok. Hakikaten dünyada zamanı iyi değerlendirmeli. Bu amcanın yaptığı meşgale kötü değil ama ahirete de çok çalışmalı.
    Cevapla
  • Güven Yılmaz 2 ay önce Şikayet Et
    Saçma sapan konuşma adam namazını da kılar ağaçta oyar
    Cevapla
  • Vatandaş. 2 ay önce Şikayet Et
    İbadetinin çokluğuna güvenip kurtuldum zannedene hatırlatıyorum, sahabe sormuş, "İbadetin senide mi kurtarmaz", cevabı "Hayır kurtarmaz". Mumin havf ve reca arasındadır, ibadetine bakıp ben kurtuldum demek hatadır, bir tek gözün şükrünü ödemeye dahi güç yetiremezsiniz. Ham sofuluk yapmayın.
    Cevapla
  • Vatandaş. 2 ay önce Şikayet Et
    Kendi müslümanlığı namazı ibadeti tastamammış gibi bu insanın ibadetini konu eden iki tane yorumun sahiplerine diyorum ki, "Size ne bu adamın namazından niyazından, kendinizi garantiye mi aldınız, elinizde beratınız mı var, sui zan edip sığaya çekmişsiniz, başkasını hesaba çekeceğinize kendinizi hesaba çekiniz.
    Cevapla
  • malatya balabanlı 2 ay önce Şikayet Et
    İbadeti aksatmıyorsa tamam ama yoksa eyvah ki eyvah inşallah yanılmış olurum .
    Cevapla
  • Güven Yılmaz 2 ay önce Şikayet Et
    Senin düşüncen bozuk ilk önce düşünceni fikrini düzelt adam iş yapıyor ALLAH CC HZ izniyle İbadet lerinide yapıyordur
    Cevapla
  • furkan 2 ay önce Şikayet Et
    peki sen 5 vakit namazı dosdoğru cami veya mescitte kılıyormusun ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yemek programında birinci olmuştu: Karı-kocadan 28 milyon liralık vurgun!
Sıfır otomobil fiyatları güncellendi! Marka marka, model model sıralama...