Son dakika: 2 ilimizden peş peşe korkutan haberler! Ekipler sevk edildi, gözaltılar var...
Son dakika haberi... İzmir'in Foça ve Aydın'ın Germencik ilçelerinde orman yangınları çıktı. Aydın'daki yangın kontrol altına alınırken Foça'daki yangını söndürme çalışmaları hala devam ediyor.
İzmir'in Foça ilçesi ve Aydın'ın Germencik ilçesinde orman yangını çıktı. Yangınlara havadan ve karadan müdahale ediliyor.
İzmir’in Foça ilçesinde çıkan orman yangınına ekipler havadan ve karadan yoğun şekilde müdahale ediyor.
Foça ilçesi Yeniköy Mahallesi'nde bulunan ormanlık alanda saat 12.21’de henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.
Yangını fark eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda ilk müdahale saat 12.35’te gerçekleştirildi.
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri alevlere 4 uçak, 9 helikopter ile havadan, 28 arazöz, 7 su ikmal aracı ve 5 dozer ile karadan müdahale ediyor.
Alevlerin kontrol altına alınması için ekiplerin çalışmaları sürüyor.
4 KİŞİ GÖZALTINDA
Yangına, ormana yakın bir bahçede yapılan kaynak işlemi sırasında çıkan kıvılcımların neden olduğunu belirleyen jandarma, kaynak yapan 4 şüpheliyi gözaltına aldı.
Foça-İzmir kara yolu, yangının olduğu bölgede trafiğe kapatıldı. Ana yolun çevresindeki mahalle yollarına da giriş izni verilmiyor.
BAŞKAN TUGAY: YANGIN ÖNEMLİ ÖLÇÜDE BASKILANDI
İzmir'in Foça ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Yaşar Korkmaz ile söndürme çalışmalarına takip edip, bilgi aldı. Cemil Tugay, "Çok geniş bir alanda yangın. En büyük sıkıntı ise rüzgar. Rüzgar da bazen yön değiştiriyor. Vatandaşlarımız özellikle sıcak ve havanın rüzgarlı olduğu zamanlarda dikkatli olmalı. Yangının kaynaktan çıkan kıvılcım nedeniyle başladığını öğrendik. Bir hobi bahçesi inşasında oluyor. Dikkatsizce yapılan bir şeyin sonucunu görüyoruz. Yangın önemli ölçüde baskılandı. Tamamen kontrol altına alınmış değil" dedi. Yeniköy Mahallesi'nde başlayan yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. Ormana yakın bahçede kaynak yapan 4 şüpheli, gözaltına alındı.
GERMENCİK'TE ORMAN YANGINI
Aydın'ın Germencik ilçesinde ormanlık alanda meydana gelen orman yangını ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi ile kontrol altına alındı.
Yangın, Dampınar Mahallesi yakınlarında saat 12.15 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ormanlık alandan alevlerin yükseldiğini fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.
İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve orman ekipleri sevk edildi. Kısa sürede yangın yerine gelen ekipler alevlere karadan müdahale ederken, helikopter de havadan müdahalede bulundu. Yapılan müdahalelerin ardından alevlerin önüne geçilerek yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.
-
Dadaş 9 saat önce Şikayet EtOrman giriş çıkış yasaklanmalı yasaktan sonra gireni çıkanı tutuklayacaksınBeğen Toplam 3 beğeni
-
recep 9 saat önce Şikayet EtHer Orman Yangınında cigerlerimiz yandı işte otel yapılacak yazlık yapılacak diye haber okumaktan gına geldi devletimiz yaz aylarına girilirken Resmi Gazetede bir ilan versin kim yazlık otel yapmak istiyorsa yangın çıkarmadan gelsin yerini beğensin verelim desin bari yagında su telafisi olmaz personel yorgun düşmez söndürme araçlarının yakıt masrafı arıza masrafları olmazBeğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 9 saat önce Şikayet EtOrman yakanı, yangın çıkaranı, kazığa oturtacaksın. O zaman son bulur.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Ameleus 9 saat önce Şikayet EtYakanı yakalayınca meydanda yakacaksin. Zalime acirsan acınacak hale düşersinBeğen Toplam 2 beğeni
-
Vatandaş 9 saat önce Şikayet EtOrmanları ateşe veren soysuzları ateşe vererek yok edeceksin ki kimse cesaret edemesin. Kesin israil yanlılarının işiBeğen Toplam 2 beğeni