Kiracılarını öldüren çifte hapis cezası

Niğde'de Ramazan Özkan (40) ile sevgilisi Hüsniye Yalçın'ı (48) kiraladıkları evde öldürdükleri iddiasıyla yargılanan ev sahibi S.H. ağırlaştırılmış müebbete; eşi F.H. müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kiracılarını öldüren çifte hapis cezası
Kiracılarını öldüren çifte hapis cezası
GİRİŞ 19.06.2025 17:07 GÜNCELLEME 19.06.2025 17:07

Bor ilçesinde oto tamircisi Ramazan Özkan'dan 2 gündür haber alamayan yakınları, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. Polis ekipleri, Özkan'ın bulunabileceği adresleri kontrol etmeye başladı. 22 Kasım 2024'te Toplu Konut Mahallesi'ndeki bir adrese giden ekipler, kapısını çilingire açtırıp girdikleri dairede Ramazan Özkan ile sevgilisi olduğu iddia edilen Hüsniye Yalçın'ın kanlar içerisindeki cesediyle karşılaştı.

Darp ve yara izlerine de rastlanan Özkan ile Yalçın'ın cansız bedenleri, olay yeri incelemesinin ardından otopsi için morga götürüldü. Ramazan Özkan'ın evli ve 3 çocuk babası, Hüsniye Yalçın'ın da evli ve 4 çocuk annesi olduğu, olayın meydana geldiği dairenin de çift tarafından kiralandığı belirlendi.

SORGUDA İTİRAF ETTİLER

Otopsi raporuna göre; Yalçın'ın darbedilip boğulduğu, Özkan'ın ise tabancayla vurularak öldürüldüğü tespit edildi. Olaya ilişkin gözaltına alınan Hüsniye Yalçın'ın eşi A.Y., ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Çalışmasını derinleştiren İstihbarat Şubesi, Asayiş Şube Cinayet Bürosu ve Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Özkan ve Yalçın'ın kiraladığı evin sahibi S.H. ve eşi F.H.'yi gözaltına aldı.

Sorgularında cinayeti işlediklerini itiraf eden çiftin yer gösterme işlemi sırasında toprağa gömülü halde kurusıkıdan bozma 1 tabanca, 2 bıçak ve 1 kelepçe ele geçirildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.H. ve eşi F.H. çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

SAVUNMA YAPMADILAR

S.H. ve eşi F.H., bugün Niğde Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada hakim karşısına çıktı. Duruşmada tutuklu sanıklar S.H. ve F.H. ile taraf avukatları hazır bulundu. S.H. ve F.H. savunma yapmadı.

Mahkeme heyeti, S.H.'ye 'Tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası verirken, eşi F.H.'yi ise müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca sanık S.H.'ye olayda kullandığı ruhsatsız silah nedeniyle 6 yıl hapis cezası verildi.

KAYNAK: DHA
Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Chelsea'nin kutlamalarında Trump detayı! Uyarılara aldırış etmedi, oyuncular şaştı kaldı
Vergi yükü en çok olan ülkeler belli oldu! İşte Türkiye'nin sıralaması