Bakan Işıkhan'dan en düşük emekli maaşıyla ilgili açıklama
Bakan Işıkhan, en düşük emekli aylığı rakamıyla ilgili, "3 Temmuz'da haziran ayı enflasyon rakamı belli olduğunda, yılın ilk 6 ayında gerçekleşen TÜFE ortaya çıkacak. Gerekli görüşmeleri yapacağız" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir basın mensubunun, en düşük emekli aylığı rakamının artırılıp artırılmayacağı yönündeki sorusu üzerine Işıkhan, şunları söyledi:
"3 Temmuz'da haziran ayı enflasyon rakamı belli olduğunda, yılın ilk 6 ayında gerçekleşen TÜFE ortaya çıkacak. Hazine ve Maliye Bakanımız ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerekli görüşmeleri yapacağız. Sonra konu ile ilgili rakam çok kısa süre sonra Meclis'e sunulacaktır. Takdir, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nindir. Konu ile ilgili Sayın Grup Başkanımız Abdullah Güler de gerekli açıklamaları yaptı. İnşallah, hayırlı olur emeklilerimiz için."
Bakan Işıkhan, kamudaki yaklaşık 600 bin işçisinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleriyle ilgili soruya ise "Kamu Çerçeve Protokolü kapsamında, TÜHİS aracılığı ile sendikalarımıza son teklifimizi bu hafta sunacağız, İnşallah makul bir noktada anlaşma sağlanacağına inanıyorum." yanıtını verdi.
-
Misafir 37 dakika önce Şikayet Etyalvarıyorum Reis endüşük emekli aylığı olsun asgari ücretBeğen Toplam 2 beğeni
-
Emekli63 49 dakika önce Şikayet EtPrime esas maaş verilmeyecek ise ve emekli olduğumda perişan olacaksam neden Türkiye'de çalışayım ki?Beğen Toplam 1 beğeni
-
Emekli 62 53 dakika önce Şikayet EtÇalışırken benden kesilen YÜKSEK primlerin karşılığını, emekli olunca alamayacaksam; bu primler benden kesilmesin, 30 YIL kendim birikim yapayım ve emekli olunca en az 2 ev alarak, 30.000TL'den kiralarsam toplam 60.000TL gelir elde ederim. Şu anda aldığım emekli maaşımın 2,5 KATI. Ben 1,5 katına da razıyım.Beğen Toplam 4 beğeni
-
Çiftçiler 1 saat önce Şikayet EtSayın bakanım pirime esas maaş olmalıBeğen Toplam 1 beğeni
-
Duyarlı 1 saat önce Şikayet EtBakan Bey. 2023 Temmuz da memura verilip te emekliye verilmeyen seyyanen artış; çalışan ile emekli arasında ki makası çok çok açtı. Adeta uçurum oldu. Ayrıca 2008 e kadar uygulanmakta olan %70 maaş bağlanma oranı %45 e düşürülerek memur emeklisinin mağduriyetine sebep oldu. Kamudan emekliye ayrılan işçi ile memur emeklileri arasındaki maaş farkları çok fazla. mağduriyet giderilmeli.Beğen Toplam 8 beğeni