İsrail bardağı taşırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, "İsrailli bakan ve siyasetçilerin Batı Şeria’nın ilhakına yönelik ifadelerini en güçlü biçimde reddediyoruz" açıklamasını yaptı.

GİRİŞ 03.07.2025 11:11 GÜNCELLEME 03.07.2025 17:39
Bu Habere 145 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, katil İsrail'in bakan ve siyasetçilerinin Batı Şeria hakkındaki ifadelerine tepki gösterdi.

Batı Şeria'nın konumu

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'EN GÜÇLÜ BİÇİMDE REDDEDİYORUZ'

İsrailli bakan ve siyasetçilerin Batı Şeria’nın ilhakına yönelik ifadelerini en güçlü biçimde reddediyoruz.

Bu tür beyanlar, İsrail’in uluslararası hukuka aykırı yerleşim politikalarının ve işgali kalıcı hale getirme yönündeki çabalarının açık bir göstergesidir.

Özellikle ateşkes girişimlerinin sürdüğü bir süreçte yapılan bu sorumsuz ilhak çağrıları, uluslararası toplumun uzun yıllardır benimsediği çözüm ilkelerini yok saymaktadır.

Filistin topraklarına yönelik sistematik müdahaleler ve Filistin halkının yerinden edilmesine yönelik uygulamaların, bölgedeki kırılganlığı daha da derinleştirdiği açıktır.

Orta Doğu’da kalıcı barış, karşılıklı güven ve istikrarın tesisi için, Filistin halkının meşru haklarının tanınması ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin Devleti’nin kurulması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz."

Dışişleri Bakanlığı İsrail'in kararını sert dille kınadı

AK PARTİ'DEN DE AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'den yapılan skandal açıklamalara şu sözlerle tepki gösterdi:

Netanyahu hükümetinin üyelerinin Batı Şeria’nın ilhak edilmesine dönük açıklamaları yeni bir saldırganlıktır. Bu yaklaşımın çok daha büyük istikrarsızlaştırıcı sonuçları olacaktır. Bu saldırganlığın tüm dünya tarafından reddedilmesi gerekir. 

Netanyahu hükümeti her gün yeni bir Nazi siyasetine imza atıyor. Bu tüm dünya için tehdittir. 
Çağdaş Nazilerin bu saldırganlığına karşı herkes birlikte hareket etmelidir. 

Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletine karşıt her girişimi reddediyor

BAKAN TUNÇ: ULUSLARARASI HUKUKUN AÇIK İHLALİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

İşgalci İsrail’in hükümet üyelerinin Batı Şeria’nın ilhak edilmesine yönelik açıklamaları, uluslararası hukukun açık bir şekilde ihlalidir ve asla kabul edilemez.

İsrailli yetkililerin bu provokatif açıklamalarını ve olası ilhak planlarını en güçlü şekilde kınıyor ve reddediyoruz.

Bu tür sorumsuz açıklamalar, Filistin halkının temel hak ve özgürlüklerini hiçe saymaktır.

Batı Şeria, işgal altındaki Filistin topraklarının bir parçasıdır ve öyle kalacaktır.

Herhangi bir ilhak girişimi, Birleşmiş Milletler kararları ve uluslararası hukuk açısından geçersizdir. 

Uluslararası toplum, bu hukuk dışı söylemlere ve olası fiili adımlara karşı net bir tavır almalıdır.

Özgür Bayrak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Bayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 145
  • mucahit04 27 dakika önce Şikayet Et
    bu İsrail'e savaşmadan operasyon yapacam yaptığın hiç birşeyi uslenmicen başka çare yok
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    hangi hukuku tanıdılar ki.bunlara osmanlı tokadı lazım.ancak o zaman kendine gelirler
    Cevapla
  • Kurdi 1 saat önce Şikayet Et
    Batı,tuttuğu kiralık katille insanlığı ve uluslararası hukuku çiğneyip,insanlığın yüzüne tükürmeye aşağılamaya devam ediyor.dünyanın izlemeye devam edeceği tek bir kelimelerinin olmadığını anlamak zorunda.bu hukuksuzluğu ve katliamı sadece filistin veya bir bölgeyle ilişkilendirip susmak ahmakların ve adalet yoksunlarının işidir.
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    şimdiye kadar taşmamışmıydı ne olacak
    Cevapla
  • Mahmut 2 saat önce Şikayet Et
    Bu kudurmusu bazı hasas ve gizli hareketlerle durdurmak lazimgelir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den silah bırakma ve Öcalan açıklaması
Kalem kalem değişenler! Engelli aylığı, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı tavanı...