Mahallesini terk etmeyen kadın evleri orman yangınından korudu

İzmir'in Ödemiş ilçesinde yaşayan Firdevs Üstündağ, orman yangınının evlerine kadar gelmesi üzerine mahallesini terk etmeyerek komşusunun havuzundaki suyla alevlere müdahale etti.

Mahallesini terk etmeyen kadın evleri orman yangınından korudu
Mahallesini terk etmeyen kadın evleri orman yangınından korudu
GİRİŞ 03.07.2025 21:41 GÜNCELLEME 04.07.2025 02:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tosunlar Mahallesi'nde dün çıkan orman yangını nedeniyle tahliye edilen Suçıktı Mahallesi'nde oturan 55 yaşındaki Üstündağ, rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına karşı saatlerce mücadele verdi.

Mahallesinde 13 evin zarar gördüğü yangının söndürülme çalışmalarına destek veren Üstündağ, komşusunun havuzundan çektiği hortumla yangının kendi evine ve yakındaki evlere ulaşmasını engelledi.

Üstündağ, çevresindeki mahalle sakinlerinden de yardım alarak alevlerin ilerlemesinin önüne geçti.

"Müdahale etmesem buradaki 6-7 ev komple yanardı"

Firdevs Üstündağ, AA muhabirine, yangının çok hızlı yayıldığını söyledi.

Yangının evine yaklaşması üzerine havuza giderek hortum yardımıyla alevlerle mücadele etmeye karar verdiğini anlatan Üstündağ, şöyle konuştu:

"Havuzdan hortum alıp alevlere su tuttum. Yukarıda 6 evin yanmasını engelledim. Herkesin çabalaması gerekiyor. Devletimiz geliyor tamam ama bir dakikada 1 ev, 1 can kurtarılıyor. Ben tek başıma mücadele ettim. Köylüler mücadelesini yapsınlar. İlk seferde alevleri evlere ulaşmaması için ben karşıladım, sonra komşularım geldi. Müdahale etmesem buradaki 6-7 ev komple yanardı."

Üstündağ'ın eşi muhtar İrfan Üstündağ da yangının 15 dakika gibi kısa sürede mahallelerine ulaştığını, 450'den fazla arı kovanının yandığını ifade etti.

Mahallelerinden 13 evin tamamen yandığını belirten Üstündağ, "Allah bir daha böyle afet göstermesin. Yapacak bir şey yok. Yangın anında köylü afet merkezinde toplandı. Kimse yatmamıştı. 55 hane var, 13'ü yandı." diye konuştu.

Ödemiş'in Tosunlar Mahallesi Manastır mevkisindeki ormanlık alanda dün yangın çıkmış, ihbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edilmişti. Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangın, Suçıktı Mahallesi'ne ulaşmış, Tosunlar, Suçıktı ve Köseler mahalleleri tedbir amaçlı tahliye edilmişti.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • İHVAN 7 saat önce Şikayet Et
    Helal olsun, maşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Avrupa'dan İsrail'e kötü haber! 'Desteklemiyoruz' deyip ilan ettiler: Askıya alındı
AB'nin hevesi kursağında kalacak! MSB Kaynakları duyurdu: Türkiye ve Libya hamlesini yaptı