MSB acı haberi duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 12'ye yükseldi!
Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanlığı, "Metan gazından etkilenen dört kahraman silah arkadaşımız daha şehit olmuş, şehit olan personel sayısı 12 yükselmiştir." açıklamasında bulundu.
SON DAKİKA HABERİ: Milli Savunma Bakanlığı Şehit P. Ütğm. Nuri Melih Bozkurt’un naaşını bulmaya dönük çalışmalar kapsamında yapılan arama-tarama faaliyetlerinde metan gazına maruz kalarak hastaneye kaldırılan askerlerden şehit olanların sayısının 12’ye yükseldiği bildirdi.
ŞEHİT SAYISI 12'YE YÜKSELDİ
MSB'den yapılan yeni açıklamada, "6 Temmuz 2025 tarihinde, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 852 Rakımlı Tepe’de bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanılan bir mağarada icra edilen arama tarama faaliyetinde, metan gazından etkilenen dört kahraman silah arkadaşımız daha şehit olmuş, şehit olan personel sayısı on ikiye yükselmiştir.
Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK komuta kademesi ile birlikte inceleme, denetlemelerde bulunmak ve şehitlerimizin uğurlama törenlerine katılmak üzere bölgeye gitmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, etkilenenlere de acil şifalar dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.
MSB ACI HABERİ DUYURDU: ŞEHİT SAYISI ATTI!
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Pençe-Kilit harekat bölgesindeki bir mağarada yapılan arama tarama faaliyeti sırasında metan gazına maruz kalarak şehit olan İstihkam Uzman Çavuş Ümit Üzüm, Piyade Sözleşmeli Er Celattin Uyanık ve Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Gültekin için taziye mesajı paylaştı.
Bakan Güler, "Kahraman silah arkadaşlarımız, 6 Temmuz 2025 tarihinde şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize, şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" dedi.
Milli Savunma Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklama da şu şekilde:
"Pençe-Kilit Harekâtı kapsamında 28 Mayıs 2022 tarihinde icra edilen mağara arama-temizleme faaliyeti sırasında, teröristlerin açtığı ateş sonucu P. Ütğm. Nuri Melih Bozkurt şehit olmuş, yoğun ateş nedeniyle naaşına ulaşılamamıştır. Bölge kontrol altına alınmış, teröristler etkisiz hâle getirilmiş ancak tüm aramalara rağmen şehidimizin naaşına henüz ulaşılamamıştır."
Şehit ailelerine acı haber verildi
5 ASKER ŞEHİT OLDU
Arama çalışmalarında, naaşın bulunabileceği tüm alanlar özel teşkil edilen ekiplerce titizlikle taranmaktadır. Devam eden arama faaliyetleri kapsamında; Pençe-Kilit Harekât bölgesinde bulunan, önceden hastane maksadıyla kullanıldığı bilinen, teröristlerden temizlenmiş olan 852 rakımlı tepedeki bir mağarada 6 Temmuz 2025 tarihinde yapılan arama-tarama faaliyeti sırasında 19 personelimiz metan gazına maruz kalmış, derhâl hastaneye sevk edilmiş; yapılan tüm müdahalelere rağmen beş kahraman personelimiz şehit olmuştur.
Bölgede kurtarma faaliyetleri tam teçhizatlı AFAD ve TSK ekiplerinin koordineli çalışmalarıyla devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve asil milletimize başsağlığı ve sabır; etkilenen personelimize acil şifalar dileriz.
Şehitlerimizin ismi ve memleketleri belli oldu! Erdoğan ve siyasilerden peş peşe mesajlar
ŞEHİT ASKERLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU
MSB, şehit olan askerlerin isimlerini paylaşarak taziye mesajında bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: Ege Akar, Abdurrahman Akdoğan, Özkan Özkanlı, Mahsun Yeşildemir, Ahmet Kuşak, kahraman silah arkadaşlarımız, 6 Temmuz 2025 tarihinde şehit olmuşlardır.
Askerlerimizin zehirlendiği mağarayla ilgili yeni bilgi! Teröristler hastaneye çevirmiş
BAKAN YERLİKAYA'DAN TAZİYE MESAJI
İçişleri Bakanı Yerlikaya, şehitler için bir taziye mesajı yayımladı:
"Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde, 6 Temmuz 2025’te 852 rakımlı tepedeki bir mağarada yapılan arama-tarama faaliyeti sırasında metan gazına maruz kalan 3 Mehmetçiğimiz daha şehit olmuştur. [] Şehit olan 8 Mehmetçiğimize Allah’tan rahmet, Aziz Milletimize ve kahraman ordumuza başsağlığı, metan gazından etkilenen kahramanlarımıza da acil şifalar dilerim."
-
Misafir 33 dakika önce Şikayet EtAllah'ım Mekanlarını Cennet Eylesin AminBeğen Toplam 20 beğeni
-
Kadı 35 dakika önce Şikayet EtBu gibi mağaralarda metan gazının olması öngörülür bir durum, önlem alınması gerekirdi girmeden.Beğen Toplam 28 beğeni
-
Harput lu 40 dakika önce Şikayet EtŞEHİTLERİMİZE, ALLAH CC RAHMET EYLESİN, yahu mağaraya neden giriyorsunuz, bombaları atın imha edin bu kadar.Beğen Toplam 9 beğeni
-
yolcu 54 dakika önce Şikayet EtŞehitlerimize yüce ALLAH tan rahmet kederli ailelerine milletimize sabırlar yaralı yiğitlere acil şifalar diliyorum aminBeğen Toplam 6 beğeni
-
Ahmet 1 saat önce Şikayet EtMağara, kuyu, silo, tank, kanal vb kapalı alanlarda boğucu veya zehirli gaz bulunması her zaman olasıdır. Gaz ölçümü yapmadan girilmesi tehlikelidir. TSK 6331 sayılı İş Sağlı ve Güvenliği Kanunu kapsamına girmemekle birlikte, bu kanunda tanımlanan tehlikeleri dikkate alacak bir mevzuat eksikliği olduğu görülüyor. Allah rahmet eylesin.Beğen Toplam 10 beğeni