4.6'lık deprem korkuttu! Naci Görür 'Geriliyor' diyerek uyardı

Gece saat 02.00'de Ege Denizi'nde meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki depremin ardından Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken bir uyarı geldi. Görür, "Ege geriliyor" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 10.07.2025 14:01 GÜNCELLEME 10.07.2025 14:19
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Ardı arkası eksilmeyen depremlere gece saatlerinde bir yenisi daha eklendi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 01.54'te merkez üssü Ege Denizi olan 4.6 büyüklüğünde bir deprem olduğunu duyurdu. Sarsıntının derinliği 11 kilometre olarak belirtildi. Bölgede hissedilen deprem, yerel halk arasında kısa süreli paniğe yol açtı.

Deprem sonrası dikkat çeken açıklama ise ünlü deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den geldi. Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Ege geriliyor” uyarısı yaparak bölgedeki sismik hareketliliğe dikkat çekti.

"EGE GERİLİYOR"

Görür sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Ege geriliyor" uyarısını yaptı. Görür'ün paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Yaklaşık 2 sularında gece Ege’de 4,5 deprem oldu. Deprem Helen-Kıbrıs yayı ile ilgili ve odağı levha üzerinde. Dalma-batmanın etkisiyle Ege geriliyor."

VATANDAŞLARA UYARI

Ege bölgesindeki fay hatları ve levha hareketlerinin sürekli olarak izlendiğini belirten uzmanlar, bölgede benzer büyüklükte ya da daha büyük depremlerin yaşanma riskine karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiğini vurguladı.

  • Yerel yetkililer ve AFAD ekipleri, bölgedeki durumu yakından takip ediyor ve herhangi bir olumsuzluk durumunda hızlı müdahale için hazırlıklarını sürdürüyor.
KAYNAK: HABER7
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

YORUMLAR 76
  • İ.OĞUZ 5 gün önce Şikayet Et
    hoca bunu bilmiyenmi var deprem demek hareket halidir.....
    Cevapla
  • Akn 5 gün önce Şikayet Et
    Ya bi kere de şaşırt be
    Cevapla
  • misafir 5 gün önce Şikayet Et
    Yaptırılıyor neden hep bizde Avrupada Amerikada değilde sizde onlara uyuyorsunuz
    Cevapla
  • okur 5 gün önce Şikayet Et
    bu naci görür sürekli uyarıyor. tedbirli olun diyor. kendisi ne yapıyorsa onu yapalım. gece evinde uyuyor mu bu uyuran ve bıktıran adam.
    Cevapla
  • Misafir 5 gün önce Şikayet Et
    bende diyorum gerilme her yerde var dikkatli olun benim prof diplomamida gönderin artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de 3 çocuğa alçak tuzak! 2'si şehit oldu birisi yaşam savaşı veriyor
16 yaşında idamla yargılandı, 28 Şubatçılara rağmen küsmedi, vatan için şehit oldu!