Türkiye Dürzileri mi hedef alıyor? İletişim Başkanlığı iddialara yanıt verdi

İletişim Başkanlığı sosyal medyada yayılan “Türkiye’nin Suriye’de yaşayan Dürzi topluluğu hedef aldığı” yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı. Söz konusu paylaşımların asılsız olduğu vurgulanarak yalanlandı.

Türkiye Dürzileri mi hedef alıyor? İletişim Başkanlığı iddialara yanıt verdi
Türkiye Dürzileri mi hedef alıyor? İletişim Başkanlığı iddialara yanıt verdi
GİRİŞ 19.07.2025 16:40 GÜNCELLEME 19.07.2025 16:43

Bazı sosyal medya hesaplarından yapılan, "Türkiye, Dürzi topluluklarını hedef alıyor" şeklinde yapılan paylaşımlara karşı, İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından açıklama geldi. DMM tarafından yapılan açıklamada; 'Türkiye’nin insani temellere dayanan dış politikasını çarpıtmaya yönelik açık bir dezenformasyon kampanyasının parçasıdır.' denildi.

İşte sosyal medyadan yapılan açıklama:

Bazı sosyal medya mecralarında, Türkiye’nin Suriye’de yaşayan Dürzi topluluğu hedef aldığı yönünde provokatif içeriklerin sistematik biçimde dolaşıma sokulduğu gözlemlenmektedir. Bu tür mesnetsiz iddialar, Türkiye’nin insani temellere dayanan dış politikasını çarpıtmaya yönelik açık bir dezenformasyon kampanyasının parçasıdır.

Türkiye, insan haklarına saygı ve uluslararası hukuka bağlılık temelinde, bölge barışını ve istikrarını gözeten kararlı ve ilkeli bir dış politika yürütmektedir. Her fırsatta Suriye’nin siyasi birliğine, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne destek veren Türkiye’nin yaklaşımında etnik, dini ya da mezhebi ayrımcılığa yer yoktur; esas olan insan onurunun ve temel haklarının korunmasıdır.

"HİÇBİR AYRIM GÖZETMEKSİZİN KUCAK AÇTIK"

  • Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Suriye politikasına ilişkin yaptığı açıklamalarda, etnik veya mezhebi kimlikler üzerinden ayrımcılığı kesin bir dille reddettiğini defalarca ve açık biçimde ifade etmiştir.
  • Bu tutum, yalnızca sözde kalmamış; sahada uygulanan tüm insani yardım faaliyetlerine ve diplomatik girişimlere de yön vermiştir. Suriye krizinin başlangıcından bu yana, zorla yerinden edilmiş Suriyelilere hiçbir ayrım gözetmeksizin kucak açılmış; insani yardımlar ve sosyal destek programları tüm grupları kapsayacak şekilde yürütülmüştür.
  • Suriyeli hiçbir topluluk dışlanmamış, mezhebi ya da etnik kimliği ne olursa olsun herkes eşit muamele görmüştür.

"BU TÜR GİRİŞİMLERE ASLA MÜSAADE ETMEYİZ!"

Öte yandan, Türkiye’ye yönelik bu mesnetsiz ithamlarda bulunan bazı çevrelerin, bölgedeki hassas demografik yapı ile dini gruplar arasında kargaşa çıkartmayı hedeflediği; bu doğrultuda jeopolitik çıkar odaklı bir kara propaganda faaliyeti yürüttükleri açıkça görülmektedir. Türkiye, bölgesel barışın, istikrarın ve toplumsal bütünlüğün tesisi yönündeki sorumluluklarını kararlılıkla yerine getirmeye devam etmektedir. Suriye’nin siyasi birliğini, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü tehdit eden bölücü faaliyetlere ve mezhep temelli çatışma senaryolarına karşı net bir duruş sergilenmekte, bu tür girişimlere asla prim verilmemektedir. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi olarak ulusal ve uluslararası kamuoyunu gerçekler ışığında doğru bilgilendirmeyi sürdürürken, doğruluğu teyit edilmemiş, çarpıtılmış ve kasıtlı olarak üretilmiş içeriklere itibar edilmemesini önemle rica ederiz.

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklama

Dürzi liderden son dakika ateşkes çağrısı! İsrail'e resti çektiler: Kabul etmiyoruz!Dürzi liderden son dakika ateşkes çağrısı! İsrail'e resti çektiler: Kabul etmiyoruz!

KAYNAK: HABER7
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan dünyaya çağrı! Çarpıcı açıklama: Hayalleri sona erdi
Bakan Işıkhan, terörün faturasını açıkladı: İşte Türkiye'ye maliyeti...