Çok daha kötü geliyor! Plan yapacaklar dikkat, ortalık kavrulacak...

Afrika sıcakları tüm yurtta etkisini göstermeye devam ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yeni uyarı geldi. Marmara Bölgesi'nde yarından itibaren sıcaklıkların 5-10 derece artacağı bildirildi.

Çok daha kötü geliyor! Plan yapacaklar dikkat, ortalık kavrulacak...
Çok daha kötü geliyor! Plan yapacaklar dikkat, ortalık kavrulacak...
GİRİŞ 26.07.2025 11:20 GÜNCELLEME 26.07.2025 11:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye, sıcak hava dalgasının hala etkisinde. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Marmara Bölgesi için yeni uyarı verildi.

MGM tarafından evsim normallerinin üzerinde seyredilen hava sıcaklıklarının yarından itibaren biraz daha yükseleceği bildirildi.

Marmara Bölgesi'nde sıcaklıkların 5-10 derece artacağını bildiren MGM, "Yüksek hava sıcaklıklarının 30 Temmuz Çarşamba gününden itibaren azalacağı tahmin ediliyor. Bazı il merkezlerimizde; 26 Temmuz ila 30 Temmuz 2025 tarihleri arasında beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının İstanbul 35, Edirne 40, Kırklareli 39, Tekirdağ 34, Kocaeli 40, Sakarya 39, Yalova 35 dereceye kadar yükseleceği tahmin edilmektedir." ifadelerini kullandı.

YARIN HAVA KAÇ DERECE OLACAK?

MGM'nin verilerine göre, yarın tüm yurtta yüksek sıcaklık etkili olucak. 

Güneydoğu Anadolu bölgesinde pek çok kentte termometreler 45 dereceyi görecek.

TERMOMETRELER REKOR KIRDI

Termometreler, Siirt Kurtalan'da rekor kırarak 49 dereceyi gösterdi.

Mardin ve Şırnak'da ise sıcaklık 48 derece ölçüldü. Hafta ortası sıcaklığın güneşte 45 dereceyi aştığı İstanbul'da ise 30-34 derece ilçeler arası değişen sıcaklıklar hakimdi.

ORMAN YANGINI RİSKİ YÜKSEK

Orman yangını riski ise devam ediyor. Uzmanlar, sıcak hava ve kuvvetli rüzgar nedeniyle meydana gelecek orman yangınlarına ilişkin uyarılarını sürdürüyor.

Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • YALNIZ KURT 19 saat önce Şikayet Et
    Rabbim ne eylerse ğüzel Eyler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail ordusundan 'Gazze' kararı: Yeniden başlayacak
SGK açıkladı: Bu hastalığa sahip olanlar erken emekli olabilecek!