Ayder Yaylası'nda turistle kavga: Şikayet yok
Rize Valiliği, Ayder Yaylası'nda iki kişi arasındaki sözlü ve fiziksel olaya ilişkin taraflar arasında herhangi bir şikayet ya da hukuki başvuru söz konusu olmadığını duyurdu.
Valilikten yapılan açıklamada, Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda bir vatandaş ile yabancı uyruklu bir turist arasında dün yaşanan olayla ilgili, "Ayder Yaylası'nda Türk vatandaşı ile yabancı uyruklu bir turist arasında sözlü başlayan ve kısa süreli fiziksel gerilime dönüşen münferit bir olay yaşanmıştır. Olay bölgedeki zabıta, jandarma ekiplerinin yanı sıra çevredeki esnaf ve vatandaşların müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alınmıştır. Taraflar arasında herhangi bir şikayet ya da hukuki başvuru söz konusu olmamış, her iki şahıs da darp raporu almamıştır." ifadeleri yer aldı.
"BİREYSEL BİR ANLAŞMAZLIK"
Ayder Yaylası'nın sadece Rize'nin değil ülkenin de en önemli uluslararası turizm destinasyonlarından biri olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Söz konusu hadise tamamen bireysel bir anlaşmazlık olup hiçbir şekilde yabancı düşmanlığı, ayrımcılık ya da toplumsal hassasiyetle ilişkilendirebilecek bir yön taşımamaktadır. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımız ve esnafımız, misafirperverlik anlayışıyla hareket etmekte, ülkemizi ziyaret eden her misafire aynı sıcaklıkla yaklaşmaktadır. Doğal güzellikleri, termal kaynakları ve kültürel zenginlikleriyle yılın her döneminde yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırlayan yaylanın kamu düzeni ve ziyaretçi güvenliği en üst seviyede sağlanmaktadır. Çamlıhemşin Kaymakamlığı, Çamlıhemşin Belediyesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği, Jandarma ve diğer ilgili kurumlarca olayla ilgili gerekli inceleme ve değerlendirmeler yapılmaktadır. Bölgemizin, yaylamızın ve ülkemizin misafirlerimiz için güvenli, huzurlu ve misafirperver bir ortam sunduğu hususu kamuoyuna önemle duyurulur."
-
misafir 3 saat önce Şikayet Etturistlere iyi davranılmıyor bir yerde aynı gramaĵda ki köfte 3bin lira bir başka yerde ise 13 bin lira dayatılırsa daha çok turist beklerizBeğen
-
mehmet 4 saat önce Şikayet Etyok sanki avrupalılar sıkıntı değil?Beğen
-
HAY de 5 saat önce Şikayet EtTurizm beldeleri yüzde otuz boş, özellikle yabancı turist az. Aldatmaca, kavga gürültü böyle giderse daha da boşalır.Beğen
-
Yücel 5 saat önce Şikayet EtVe birçok Arap ülkeleri bu olay karşısında türkiyeye gelme rezervasyonlarını iptal ediyorlar.ve yakında gelmemeye başlayacaklar.ülkemiz turizm geliri kaybedecek maalesef..buna önlem alınmalı.arap turistlerin şikayetlerini söyleyebileceği birimler oluşturulmalı,Ayder,Uzungöl,Rize,TrabzonBeğen Toplam 1 beğeni
-
Yücel 5 saat önce Şikayet EtSayın vali Medine Suudi arkadaşım var ve bu olay ülkede bir numara konu olarak tartışılmaktadır.daha öncede Trabzon'da yaşandı böyle bir olay..ve hep haber bültenlerindeydi.sizler oraları sık sık denetlemelisiniz.fiyatlar çok yüksek ve turistlere ayrı fiyat ve muamele...maalesef gazzedeki olaylara sessiz kalıyorlar diye düşünen insanlar Arap turistlere antipati ile bakıyorlar..Gazze içinBeğen