Terörsüz Türkiye için kurulan komisyona yeni isim! MHP'li isim duyurdu

"Terörsüz Türkiye" adıyla anılan komisyon için DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit, "Sürecin bu isimlendirmesine şiddetle karşı çıkıyoruz" demişti. Bu sözlerin ardından MHP'li Feti Yıldız yaptığı paylaşımla komisyonun yeni adını duyurdu.

Terörsüz Türkiye için kurulan komisyona yeni isim! MHP'li isim duyurdu
Terörsüz Türkiye için kurulan komisyona yeni isim! MHP'li isim duyurdu
GİRİŞ 01.08.2025 17:35 GÜNCELLEME 01.08.2025 17:35

Terörsüz Türkiye hamlesi ile yeni bir döneme geçildi. PKK'nın silah bırakmasının ardından TBMM'de komisyon hareketliliği sürüyor. Komisyon için sırasıyla DEM Parti, MHP, CHP ve AK Parti üyelerini belirlerken, 5 Ağustos Salı günü ilk toplantının yapılacağı belli oldu. Süreç işlerken, "Terörsüz Türkiye" süreci ile ilgili DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit'ten dikkat çeken bir açıklama gelmişti.  

"KOMİSYONUN İSMİNDEN RAHATSIZIZ"

Meclis'te kurulacak "Terörsüz Türkiye Komisyonu" ismini hedef alan Koçyiğit, "Biz bu sürecin bu isimlendirmesine şiddetle karşı çıkıyoruz. Bu ülkede Kürt sorununun demokratik çözümünü sağlayacaksak, terör ve güvenlikçi politikalar üzerinden ifadelendirmek yerine gerçekten barışı, demokratik toplumu esas alan bir nitelendirmenin daha doğru olacağını söylemek isterim" demişti.

ÖNCE "KARDEŞLİK VE DAYANIŞMA KOMİSYONU" DEMİŞTİ

Bu sözler siyaset kulislerinde gündem olurken MHP'li Feti Yıldız'dan dikkat çeken bir paylaşım gelmişti. Yıldız, MHP'nin komisyon için üyelerini açıkladığı bir paylaşımında “kardeşlik ve dayanışma komisyonu üyeleri" ifadelerini kullanmıştı.

"MİLLİ BİRLİK VE DAYANIŞMA KOMİSYONU"

Feti Yıldız'dan yeni bir paylaşım gelerek komisyonun isminin “Millî Birlik ve Dayanışma Komisyonu” olduğunu duyurdu. Yıldız paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 

  • “Millî Birlik ve Dayanışma Komisyonu” üyeleri olarak, Terörsüz Türkiye için atılması gereken adımlar dizisi” ya da “Yol Haritası” diye nitelendirilecek siyasi, hukuki çalışmaları gözden geçirmek üzere bugün görev bölümü yaptık.

Yıldız, bugün de sosyal medya hesabından bir kullanıcıya cevap vererek net bir şekilde komisyonun yeni adını tekrar duyurdu. Komisyonun isminin hala 'Terörsüz Türkiye Komisyonu' olarak adlandırıldığıı söyleyen kullanıcıya Yıldız, "Komisyonun adı: Milli Birlik ve Dayanışma Komisyonu'dur" dedi.

Meclis’te 51 kişilik komisyon şekilleniyor! MHP ve DEM Parti listeyi verdi, İYİ Parti yokMeclis’te 51 kişilik komisyon şekilleniyor! MHP ve DEM Parti listeyi verdi, İYİ Parti yok

KAYNAK: HABER7
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR 28
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    kürt solunun hedefi,kürt nüfusunu 50 milyona çıkarıp çoğunluk sağlamak.yönetimi ele geçirmek.demografik yapıyla oynuyorlar.buna dur demeli.
    Cevapla
  • farocan 1 ay önce Şikayet Et
    bence de mantıklı, madem adı barış, barış yapılacak kişilere bu istinadı yapmamak en doğrusu, yolumuz açık olsun inşallah,
    Cevapla
  • Ramazan 1 ay önce Şikayet Et
    Hani ş hiçbir şart yoktu hani silahlar koşulsuz teslim edilecekti
    Cevapla
  • Alparslan 1 ay önce Şikayet Et
    Ooo al sana bahane...
    Cevapla
  • V.TURAN 1 ay önce Şikayet Et
    Şimdi bu şart öylemi.
    Cevapla
  • VARDAR 16 1 ay önce Şikayet Et
    Tabiiki terörsüz türkiye komisyonu olması lazım milli birlik dayanışma ne alaka
    Cevapla
  • Yarkan 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye toplumsal barışı ve terörsüz bir ülke olsunda Allahın izniyle komisyonun ismi Milli birlik kardeşlik dayanışma olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turistten 400 bin TL taksi ücreti almıştı! Taksici için karar verildi!
Fransa eski Cumhurbaşkanı Sarkozy, suç örgütü kurmaktan suçlu bulundu