Son dakika: MSB’den Suriye açıklaması: ‘SDG, mutabakata uymuyor’
Son dakika haberleri... MSB kaynakları, Suriye’nin güneyinde yaşanan gelişmelere ve Suriye hükümeti ile terör örgütü SDG arasında artan çatışmalara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Son dakika haberleri... Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, 10 Mart 2025 tarihinde SDG ile Suriye hükümeti arasında imzalanan mutabakatın sahada uygulanmadığını belirterek, “SDG terör örgütünün mutabakata uygun hareket etmediği sahada görülmektedir. Suriye’nin güneyinde meydana gelen çatışmalardan güç alarak terör örgütü SDG’nin de son dönemde sesinin gür çıktığı dikkatler kaçmamaktadır” ifadelerini kullandı.
MSB kaynakları 'Gereği sahada yapılır' diyerek duyurdu: Mavi Vatan'da Rum oyunu!
"SDG, SURİYE’NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ TEHDİT EDİYOR"
Kaynaklar ayrıca, SDG’nin Münbiç ve Halep kırsalında Suriye hükümetine yönelik gerçekleştirdiği saldırıların, ülkenin siyasi birliğini ve toprak bütünlüğünü tehdit ettiğini vurguladı.
Türkiye'nin bu süreçteki tutumunun değişmediğinin altı çizilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
- “Türkiye, Suriye’nin siyasi birliğini ve toprak bütünlüğünü desteklemeye devam edecek.
- Bu doğrultuda, Suriye yönetiminin terör örgütleriyle mücadelesini desteklemeye, savunma ve güvenlik kapasitesini artırmak için talep ettiği eğitim, danışmanlık ve teknik destek çalışmalarını sürdürmeye devam etmekteyiz.”
-
Osmanlı Başkenti 3 gün önce Şikayet EtAyn El Arab...Beğen
-
Yorumcunun biri 3 gün önce Şikayet Etuymayanı indirin abdye postalayınBeğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 3 gün önce Şikayet Etavanak abdi kendini ne zannediyorBeğen Toplam 2 beğeni
-
Vatandaş 3 gün önce Şikayet EtKınıyoruz..Beğen Toplam 1 beğeni
-
o zaman 3 gün önce Şikayet Eto zaman sdg temizlenmesi gereken bir israil pisliği olarak ele alınıp yok edilmeli.Beğen Toplam 5 beğeni