Son dakika: MSB’den Suriye açıklaması: ‘SDG, mutabakata uymuyor’

Son dakika haberleri... MSB kaynakları, Suriye’nin güneyinde yaşanan gelişmelere ve Suriye hükümeti ile terör örgütü SDG arasında artan çatışmalara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Son dakika: MSB’den Suriye açıklaması: ‘SDG, mutabakata uymuyor’
Son dakika: MSB’den Suriye açıklaması: ‘SDG, mutabakata uymuyor’
GİRİŞ 07.08.2025 12:02 GÜNCELLEME 07.08.2025 15:02
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Son dakika haberleri... Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, 10 Mart 2025 tarihinde SDG ile Suriye hükümeti arasında imzalanan mutabakatın sahada uygulanmadığını belirterek, “SDG terör örgütünün mutabakata uygun hareket etmediği sahada görülmektedir. Suriye’nin güneyinde meydana gelen çatışmalardan güç alarak terör örgütü SDG’nin de son dönemde sesinin gür çıktığı dikkatler kaçmamaktadır” ifadelerini kullandı.

MSB kaynakları 'Gereği sahada yapılır' diyerek duyurdu: Mavi Vatan'da Rum oyunu!MSB kaynakları 'Gereği sahada yapılır' diyerek duyurdu: Mavi Vatan'da Rum oyunu!

"SDG, SURİYE’NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ TEHDİT EDİYOR"

Kaynaklar ayrıca, SDG’nin Münbiç ve Halep kırsalında Suriye hükümetine yönelik gerçekleştirdiği saldırıların, ülkenin siyasi birliğini ve toprak bütünlüğünü tehdit ettiğini vurguladı.

Türkiye'nin bu süreçteki tutumunun değişmediğinin altı çizilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • “Türkiye, Suriye’nin siyasi birliğini ve toprak bütünlüğünü desteklemeye devam edecek.
  • Bu doğrultuda, Suriye yönetiminin terör örgütleriyle mücadelesini desteklemeye, savunma ve güvenlik kapasitesini artırmak için talep ettiği eğitim, danışmanlık ve teknik destek çalışmalarını sürdürmeye devam etmekteyiz.”
KAYNAK: HABER7
Ahmet Aydemir Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 45
  • Osmanlı Başkenti 3 gün önce Şikayet Et
    Ayn El Arab...
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 3 gün önce Şikayet Et
    uymayanı indirin abdye postalayın
    Cevapla
  • Misafir 3 gün önce Şikayet Et
    avanak abdi kendini ne zannediyor
    Cevapla
  • Vatandaş 3 gün önce Şikayet Et
    Kınıyoruz..
    Cevapla
  • o zaman 3 gün önce Şikayet Et
    o zaman sdg temizlenmesi gereken bir israil pisliği olarak ele alınıp yok edilmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel "hodri meydan" cevabıyla köşeye sıkıştı! CHP'nin "şov" planı suya düştü!
PSG, dünya yıldızına kararını iletti! Galatasaray geri sayıma geçti