3 ilde denize girmek yasak! Açıklamalar peş peşe geldi

İstanbul Beykoz ile Tekirdağ ve Kocaeli’nin bazı sahil ve plajlarında olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle 2-4 gün süreyle denize girilmesi yasaklandı.

3 ilde denize girmek yasak! Açıklamalar peş peşe geldi
3 ilde denize girmek yasak! Açıklamalar peş peşe geldi
GİRİŞ 14.08.2025 13:43 GÜNCELLEME 14.08.2025 14:53

Meteoroloji genel Müdürlüğü'nün fırtına uyarısının ardından denizlerle ilgili peş peşe açıklamalar geldi.

İstanbul'un Beykoz Kaymakamlığı, ilçenin Karadeniz'e kıyısı bulunan sahil, plaj ve koylarında 4 gün denize girmenin yasaklandığını duyurdu.

Kaymakamlığın, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yapılan açıklamada, "İlçemiz Beykoz sınırlarında, Karadeniz'e kıyısı bulunan sahiller, plajlar ve koylarda dalga boyu yüksekliği sebebiyle, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu gereğince bugün, yarın, 16 ve 17 Ağustos'ta denize girmek yasaklanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

KOCAELİ

Kocaeli'nin Karadeniz'e kıyısı bulunan Kandıra ilçesinde olumsuz hava ve deniz koşulları sebebiyle bugün ve yarın Seyrek, Kerpe, Kumcağız, Kovanağzı ve Miço dışındaki plajlarda denize girmek yasaklandı.

Vatandaşlardan belirtilen plajlarda duba ve mantarlarla çevrilen alanda denize girmeleri, diğer yerlerde yüzmemeleri istendi.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'ın Şarköy, Süleymanpaşa ve Marmaraereğlisi ilçelerindeki plajlarda 3 gün, Saray ilçesindeki plajlarda ise 2 gün süreyle denize girilmesine izin verilmeyeceği belirtildi.

Sahillerde görev yapan cankurtaran ekipleri de bayrakları kırmızıya çevirerek vatandaşların denize girmelerine müsaade etmiyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, zaman zaman araçlardan anons yaparak denize girilmemesi konusunda uyarıyor.

Son dakika: İstanbullular dikkat! Meteoroloji peş peşe uyardı! Şiddetli geliyorSon dakika: İstanbullular dikkat! Meteoroloji peş peşe uyardı! Şiddetli geliyor

Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye formülü buldu! Stratejik adım! Eurofighter, F-16 ve F-35...
İki ilde feci kaza: 7 kişi öldü, yaralılar var!