TYB, Prof. Dr. Haluk Dursun'u andı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB), 2019 yılında trafik kazasında hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Haluk Dursun'u, yayımladığı mesajla andı.

TYB, Prof. Dr. Haluk Dursun'u andı
TYB, Prof. Dr. Haluk Dursun'u andı
GİRİŞ 19.08.2025 17:20 GÜNCELLEME 19.08.2025 17:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Halûk Dursun, 19 Ağustos 2019 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucunda hayatını kaybetti. 

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB), Prof. Dr. Haluk Dursun'u vefatının 6. yılında yayınladığı mesajı ile andı. 

Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun kimdir?Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun kimdir?

TYB'nin paylaştığı yazı şu şekilde;

"Milletimizin hafızasında müstesna bir yeri olan Malazgirt, yalnızca bir savaşın adı değil; bu toprakların vatan oluşunun mührüdür. Dağına taşına işleyen bu ruh, Türk’üyle Kürd’üyle ecdadımızın bize bıraktığı kutlu bir emanettir. Bizlere düşen görev, bu emaneti korumak ve Malazgirt ruhunu yeni nesillere aktarmaktır.

Bu ruhun çağdaş temsilcilerinden biri, vefatının 6. yılında rahmetle andığımız Kültür Bakan Yardımcımız Prof. Dr. Haluk Dursun olmuştur. Hocamız, devlet adamlığının ötesinde, bir kültür insanı olarak Malazgirt’in, Çanakkale’nin, Sakarya’nın, Sarıkamış’ın ve Ahlat’ın ruhunu gençlerimize taşıma gayretiyle ömrünü tüketmiştir.

2019 yılında Malazgirt’te gerçekleştirdiğimiz programa teşrif ederek yaptığı o unutulmaz konuşma, bugün hâlâ kulaklarımızda çınlamaktadır. 

Hayatını Tuna’dan Nil’e, Nil’den Dicle’ye uzanan bir tarih şuuru inşa etmeye adayan Haluk Hoca, son yıllarında Anadolu’nun doğusunda, kardeşliği pekiştirmek için gayret göstermiştir. Gençleri doğudan batıya, batıdan doğuya taşıyarak tanıştırması, kültür köprüleri kurma idealinin en güzel tezahürüdür.

Ahmet Haluk Dursun

BİZE HEM MİRAS HEM DE VASİYET BIRAKMIŞTIR

Malazgirt’te TYB programında yaptığı veda konuşmasından kısa süre sonra ebediyete irtihal eden kıymetli hocamız, bizlere hem bir miras hem de bir vasiyet bırakmıştır. O gün dile getirdiği sözler, yalnızca bir hitap değil, aynı zamanda bir kültür yürüyüşünün pusulasıdır.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi olarak, merhum Haluk Dursun’un aziz hatırasını yaşatmayı kendimize borç biliyoruz. 

Mekânı cennet, ruhu şâd olsun."

KAYNAK: HABER7
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • misafir 30 dakika önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin, mekanı cennet, makamı alii olsun. Amin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BBC'den Tayfun Blok 4 iddiası! Test atışları orada yapılacak
İsrailli isimden şark kurnazlığı: Netanyahu'nun skandalını paraya çevirdi