TDV Gazze’ye 34,9 milyon dolarlık insani yardım ulaştırdı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), İsrail saldırılarının yol açtığı yıkım ve insani dramın devam ettiği Gazze’de, 7 Ekim’den bu yana aralıksız şekilde kapsamlı insani yardım çalışmaları yürütüyor.

TDV Gazze’ye 34,9 milyon dolarlık insani yardım ulaştırdı
TDV Gazze’ye 34,9 milyon dolarlık insani yardım ulaştırdı
GİRİŞ 21.08.2025 11:02 GÜNCELLEME 21.08.2025 11:02

TDV, soykırımın başladığı ilk andan itibaren Gazze içerisinde iş birliği yaptığı yerel STK’lar marifetiyle insani yardım faaliyeti yürüten ilk kuruluşlardan oldu.

TDV, Gazze’ye yönelik insani desteklerini üç farklı stratejik kanaldan sürdürüyor. Gazze içerisinden paydaş kuruluşları aracılığıyla yapılan satın alımlar Kuzey ve Güney Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırken, Mısır’dan temin edilen yardımlar Refah Sınır Kapısı üzerinden TIR’larla bölgeye gönderiliyor. Ayrıca AFAD koordinasyonunda, Mersin’den Mısır El Ariş Limanı’na ulaştırılan gemilere insani yardım desteği sağlanıyor. 

GÜNLÜK SICAK YEMEK VE TEMİZ SU DESTEĞİ

7 Ekim’den bu yana Gazze’de insani yardım çalışmalarını sürdüren TDV, gıda, içme suyu, kıyafet, barınma, sağlık malzemeleri, hijyen setleri, ilaç, tıbbi ekipman ve anne- bebek ürünlerini düzenli olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Bugüne kadar 79 bin 350 gıda kolisi, 21 bin 550 temizlik kolisi dağıtıldı. 1 milyon 545 bin 834 kişiye sıcak yemek, 680 tanker / 3.400 ton içme suyu, 2 milyon 295 bin kişilik ekmek ulaştırıldı. 16 bin adet yatak, yastık, hasır ve battaniye ile 2 bin 200 çadır ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Hastanelere 50 bin litre yakıt desteği sağlandı, 50 bin kişi ilaç ve tıbbi yardımlardan faydalandı. 173 bin 790 aileye nakit desteği verildi. Afet çantası ve tekerlekli sandalye dağıtımları da gerçekleştirildi.

GAZZE’YE 926 TIR YARDIM MALZEMESİ

Ramazan ve Kurban yardımlarıyla birlikte, bugüne kadar Gazze’de toplam 7 milyon 746 bin 424 kişilik insani yardım malzemesi ulaştırıldı.

Gazze’de günlük 3 bin kişilik sıcak yemek ve 15 tanker / 75 ton temiz içme suyu dağıtımları rutin olarak sürdürülüyor. Böylece Gazze’ye yapılan yardımların toplamı 926 TIR’a ulaşmış oldu.

TDV’nin Filistin Acil Yardım Çalışmaları kapsamında ulaştırdığı insani yardımların toplamı 34 milyon 922 bin 29 dolara (yaklaşık 1 milyar 396 milyon 881 bin TL) ulaştı. Soykırımın sürdüğü Gazze’de, hayırseverlerin desteğiyle TDV’nin insani yardım çalışmalarının kesintisiz devam edeceği bildirildi.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Gazze’de

 

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Yazı İşleri Müdürü
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Aldığı cevabı beğenmeyen veli dehşet saçtı! Okuldaki korkunç anlar kamerada
 Zeynep Oral'dan akla zarar açıklama! Dua etmiyorum çünkü...