Türkiye Diyanet Vakfı’ndan ödüllü hikaye yarışması!
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) İLKSAY, 2025 Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında “Zamansız Rehber: Onun İzinde” temalı hikâye yarışması düzenliyor.

TDV İlim Kültür Sanat ve Yayın Kurulu Başkanlığı (İLKSAY) tarafından başlatılan yarışma, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (sav) duyulan sevgi, saygı ve bağlılığın hikâyeler aracılığıyla günümüz okuyucusuna aktarılmasını amaçlıyor.
Yarışmanın seçici kurulunda Naime Erkovan, M. Fatih Kutlubay, Sema Bayar, Veysel Altuntaş ve Fatma Haral Efe gibi edebiyatçılar yer alıyor.
Türkiye Diyanet Vakfının burs programları için başvurular başladı
Burs veren kurumlar ve vakıflar 2025-2026! Kızılay, TDV, Sabancı, VGM...
BAŞVURULAR NE ZAMAN?
Yarışmaya 18 yaşını doldurmuş ve Türkçe yazabilen yurt içi ve yurt dışındaki herkes katılabilecek. Milli, dini ve manevi değerlere aykırı içerikler değerlendirmeye alınmayacak. Başvurular yalnızca yarisma.ilksay@tdv.org adresi üzerinden yapılacak ve 7 Kasım 2025 tarihinde mesai bitimine kadar kabul edilecek.
Yarışmada birinciye 50 bin TL, ikinciye 35 bin TL, üçüncüye ise 20 bin TL para ödülü verilecek. Ayrıca mansiyon ödülü de sahibini bulacak. Sonuçlar 5 Aralık 2025 tarihinde açıklanacak, ödül töreni ise ilerleyen bir tarihte düzenlenecek.
Yarışma hakkında detaylı bilgiye https://tdv.org/tr-TR/ilksay/zamansiz-rehber-onun-izinde/ web adresinden ulaşılabilecek.