Bakan Tunç duyurdu: Trafikte yol kesenlere, havaya ateş açanlara hapis geliyor

Adalet Bakanı Tunç, trafikte yol kesenlere, düğün, nişan, asker uğurlaması gibi toplu etkinliklerde havaya ateş açanlara hapis cezası uygulanacağını duyurdu.

GİRİŞ 23.08.2025 18:22 GÜNCELLEME 23.08.2025 18:33
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Son zamanlarda trafikte ve düğünlerde yaşanan maganda olayları Türkiye'nin gündemine oturdu. Trabzon ilimizin Çaykara ilçesindeki gelin çıkarma merasimi sırasında silahla ateş etme sonucu 1 kişinin ölmesi ve Eyüpsultan'da magandanın kadın sürücünün önünü kesmesi sonrası Adalet Bakanlığı düğmeye bastı.  

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzon’un Çaykara ilçesinde gelin çıkarma sırasında ateş açılması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin yaralandığı olayda 2 şüphelinin tutuklandığını duyurdu. Tunç ayrıca İstanbul Eyüpsultan’da bir kadın sürücünün önünü kesip saldıran şüphelinin de tutuklandığını açıkladı.

Toplumun huzurunu bozan olaylara karşı yasal düzenlemelerin gündemde olduğunu hatırlatan Tunç, yeni düzenlemelerin 11. Yargı Paketi ile Meclis’e geleceğini belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Tunç, yeni düzenlemeleri şöyle duyurdu:

  • Trafikte yol kesme artık müstakil suç olacak, 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası verilecek.
  • Yol kesme sırasında başka suç işlenirse, her biri için ayrı ayrı ceza uygulanacak.
  • Düğün, nişan, asker uğurlaması gibi etkinliklerde havaya ateş açmanın cezası 1 ila 5 yıl arasında hapis olacak.
  • Kuru sıkı tabancalar da kapsama alınacak.
  • Kalabalık ortamlarda işlenmesi halinde cezalar yarı oranında artırılacak.

Bakan Tunç, “Vatandaşlarımızın huzurunu bozan, hayatını tehlikeye atan hiçbir eyleme müsamaha gösterilmeyecek. Caydırıcı yaptırımlar kararlılıkla uygulanacak” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR 58
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    çok geç kalınmış bir uygulama direkt aracını bağlayın ve 5 yılda ehliyet vermeyin
    Cevapla
  • İbrahim 1 saat önce Şikayet Et
    Avrupa’da cezalar en azı asgari ücret kadar kimseye acımayacak bir ayda dört. Beş ceza yazalım bak nasıl muma dönüyorlar arabadan inenin arabasına ehliyetine iyide bir para cezasına birde 1 yıldan az olmamak şartı ile kamu cezası uygulayalım eski Amerikan filmlerinde demiryollarında çalıştırılıyor du bizde yapabiliriz bol bol tünel kazdırırız
    Cevapla
  • Elif 1 saat önce Şikayet Et
    Çok güzel. Yol kesenlerin ömür boyu ehliyetine el konulsa daha güzel olacak.
    Cevapla
  • Vakkas Yücel 2 saat önce Şikayet Et
    O arabaların arkasına bağlayıp sürüleyeceksin 3 5 tanesini 6 ayda polis eşliğinde karayollarını temizletceksin bakalım nasıl yola geliyorlar Allahın Celle Şanuhü İzniyle
    Cevapla
  • Kaledar 2 saat önce Şikayet Et
    Ülkede bir düğün şımarıklığı var. Kpnvoylar kornalar meşaleler. Daha kişiler evlenmeden etraftakiler bela okuyor bunlara.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
‘Hafta sonu ameliyat’ kararı rahatsız etti: Dertleri hizmet değil ‘takoz’ olmak mı?
Bakan Bayraktar: Sakarya Gaz Sahası’nda üretim 4 katına çıkacak