Cumhurbaşkanı Erdoğan Çin'den dünyaya seslendi: Hiçbir izahı yok!
Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazze'de 63 bin kişi katledildi. Başımızı iki elimizin arasına alıp düşünmeliyiz. Bu vahşeti durdurmamanın hiçbir izahı yoktur" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çin'in Tiencin şehrinde düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütünün (ŞİÖ) 25. Devlet Başkanları Konseyi Zirvesi'ne katıldı.
Zirve'de konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan Gazze, Suriye ve ticaret yolları hakkında tarihi mesajlar verdi.
İşte Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkan başlıklar:
Uluslararası toplum çoğu çocuk, kadın ve yaşlı 63.000'den fazla Gazzeli'nin katledilmesine, masum yavruların açlıktan kırılmasına engel olamıyorsa, hepimiz başımızı iki elimizin arasına alıp düşünmek mecburiyetindeyiz. Şurası bir gerçek ki, bebeklerin, çocukların, yaşlıların açlıktan öldüğü bir vahşeti 23 aydır durduramamanın hiçbir izahı yoktur ve olamaz.
Gazze başta olmak üzere Filistin halkının yıllardan beri maruz bırakıldığı mezalim karşısında Birleşmiş Milletler'i küBU VAHBUresel adaleti temsil eden bir platform haline getirmenin hepimizin mesuliyeti olduğuna inanıyorum. Gazze'si ve Batı Şeria'sıyla Filistin halkının tamamı için sesini yükselten tüm dostlarıma, tüm vicdan sahiplerine buradan teşekkür ediyorum.
SURİYE'DE TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ MESAJI
Suriye'de kalıcı bölgesel barış ve istikrar adına tarihi fırsatlar sunan yeni bir dönemin kapıları aralandı. Suriye'nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliği korunmak suretiyle ayağa kaldırılması için sağlayacağımız destek bütün bölgemizin yararınadır.
Komşumuz Suriye'nin güvenliğini ve toprak bütünlüğünü tehdit eden her türlü girişimin karşısında olmayı sürdüreceğiz.
"KALICI BARIŞ ADIMLARI MEMNUNİYET VERİCİ"
Öte yandan Güney Kafkasya'da ve Orta Asya'da kalıcı barış, istikrar ve refahın temini için son dönemde atılan adımlar memnuniyet vericidir.

Türkiye'nin vizyonu tüm ülkelerin egemenlik ve toprak bütünlüğüne saygı temelinde, sorunların diyalog, diplomasi ve işbirliği ruhuyla çözülmesidir.
Bu adımların beşeri, iktisadi ve ticari münasebetlerin gelişimine, ulaşım ve iletişim hatlarının açılmasına katkı sağlamasını temenni ediyoruz. Orta Asya'daki kardeş ülkelerimizle ikili ve çok taraflı platformlarda yakın işbirliğimiz ise her geçen gün gelişiyor. Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde attığımız adımlar sadece kardeş ülkelerimiz için değil, geniş bölgemizin de istikrarına katkı sağlamaktadır.
2025 yılında BM İklim Değişikliği Konferansı'na ev sahipliği yapma çalışmalarımız devam ediyor. Şanghay İşbirliği Teşkilatı enerji güvenliğinin artırılması, stratejik alt yapı projelerinde ortaklıkların geliştirilmesi bakımından önemli bir platformdur.
Enerji ve bağlantısallık alanındaki gelişmeleri, küresel istikrar, ekonomik kalkınma ve sürdürülebilir büyüme açısından hayati önemde görüyoruz.

Sorunlara ortak çözüm bulma geleneğinin günümüzdeki temsilcisi olan Şanghay İşbirliği Teşkilatıyla işbirliğimizi güçlendirmeyi temenni ediyorum.
Sultan II. Abdülhamid'in mirası, Başkan Erdoğan'ın mektubuyla Filipinler'de yaşıyor
Erdoğan, Putin, Aliyev ve Paşinyan'la Çin'de görüştü! İran'dan açıklama
-
HIDIR BUDUR 2 ay önce Şikayet EtCRİSTOF COLOM'DAN .. YENİ TÜRKİYE'YE ; 1492'de "hep BATI İSTİKAMETİNDE " giden Kristof COLOMB Amerika kıtasını keşfettikten sonra DOĞUYA gelmiştir. Bu olaydan 533 sene sonra "Hep BATI İSTİKAMETİNDE" olan Türkiye " Batılıların bir yandan "DOSTUZ" derken; diğer yandan "saman altından Türkiye'nin altını oyan tutumlarından" bıktığı için ....Beğen
-
HIDIR BUDUR 2 ay önce Şikayet EtHemen kızmayın..!! İSRAİL SOYKIRIMI , Ortadoğu, Ege ve Doğu Akdeniz /Libya/Suriye konularında güvenilmez politikaları tespit edilen AB/ABD ve Rusya haricinde "ÇİN DE DAVET EDİLİP DOST 3NCÜ BİR OYUNCU OLARAK SAHAYA SÜRÜLMESİ" zamanı geldi sanırız.. Hatta İncirlik, Diyarbakır, Batman gibi Hava üslerinde Üs bile verilebilmesi düşünülmelidir.Beğen
-
Kaan 2 ay önce Şikayet EtAvrupa sanki sahip çıkacak onlar daha önce satar, hiç değilse bunlar ağır sanayide, nükleerde yardım ediyor teknoloji veriyor onlar onlar ise elindekini alıyor uçak ve silah sanayimiz ile otomobili kim kapattırdı saniyonBeğen
-
Kurtlar Sofrası 2 ay önce Şikayet EtKurtlar Sofrası Ṣangay iṣbirliği örgütü! ABD + AB batı medeniyetini mumla arayacaksınız! Çin= ṢiÖ ortadoğudaki en büyük mütteffiki iranı nasıl çabuk satı bunlar yarın senide satar! Ṣangay iṣbirliği örgütü tam bir kurtlar sofrası iran yerle bir oldu gık demediler! Etiksiz komunist Ateist Çin Brics & ṢiÖ boṣ iṣ bunlar asla güvenilmez her fırsata satar! Bunları güvenenin sonu Iran gibi olurBeğen Toplam 7 beğeni
-
HIDIR BUDUR 2 ay önce Şikayet EtEmperyalizm ; UYGUR KONUSUNU" TÜRK-ÇİN İLİŞKİLERİNİ “Güney Azerbaycan “konusunu Türk-İran ilişkilerini, , "Kırım "konusunu TÜRK-RUS ilişkilerini, ", baltalamak için kullanır. Tabiiki bu konular önemlidir ancak “emperyalizme KIYAKÇILIK(!) kapsamında” değil BU SORUNLARI O ÜLKELERLE BAŞBAŞA GÖRÜŞEREK ÇÖZMELİYİZ.Beğen
-
CELAL 2 ay önce Şikayet EtSayın Recep Tayyip Erdoğan , siz isteseniz israil savaşını durdurursunuz!Beğen Toplam 1 beğeni