Bartholomeos'un Türkiye iftirasına, Ermeni isimden okkalı cevap!
Fener Rum Patriği Bartholomeos'un "Türkiye'deki Hıristiyanların zulüm gördüğü" iftirasına Ermeni Vakıflar Birliği ve Türk Ortodoks Topluluğu'ndan tepki geldi.
ABD Başkanı Trump ile görüşen Fener Rum Patriği Bartholomeos'un 'zulümleri konuştuk' sözleri tepki çekti. Ermeni Vakıflar Birliği Başkanı Bedros Şirinoğlu, "Türkiye'de azınlık cemaatleri ile ilgili zulüm değil hep güzel gelişmeler oluyor" dedi.
Fener Rum Patriği Bartholomeos, ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray'da bir araya geldi. Görüşmenin ardından Amerika Rum Ortodoks Başpiskoposluğu'nun internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Bartholomeos, Trump ile Oval Ofis'te özel bir görüşme gerçekleştirdi.
Görüşme sonrası Bartholomeos, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bizi, Ekümenik Patrikhane'yi, Türkiye'de kalan az sayıdaki Hıristiyan'ı, karşılaştıkları zorlukları, sıkıntıları, zulümleri ve tüm bunlara rağmen hayatta kalıp misyonumuzu sürdürmeyi ilgilendiren konuları ele aldık" dedi.
Bartholomeos'un Türkiye'de yaşayan Hıristiyan toplumu için 'zulüm görüyor' açıklaması azınlık cemaatlerinin de tepkisine yol açtı. Ermeni Vakıflar Birliği Başkanı Bedros Şirinoğlu, "Zulüm kelimesini yanlış ve çok ağır buluyorum" dedi.
DEVLET HEP YANIMIZDA
Şirinoğlu, şunları söyledi:
"Türkiye'de hali hazırda azınlık cemaatleri ile ilgili çok güzel gelişmeler oluyor. Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde sıfırdan inşa edilen ilk kilise olma özelliğini taşıyor. Kiliselerimiz ve okullarımız onarılıyor. Bunlar eğer zulümse takdiri cemaatlere bırakıyorum. Türkiye'de azınlıklara zulüm şeklinde bir uygulamayı kesinlikle görmedik. Cumhurbaşkanımız Erdoğan bu konularda hassas ve duyarlı."
AÇIKÇA YALAN SÖYLENİYOR
Türk Ortodoks Topluluğu da Bartholomeos'un sözlerine X hesabından, "Sosyal medya hesaplarımızdan on binlerce beğeni ve destek yorumu alıyoruz. Türk milleti var olsun. Bunlar olurken, Fener Rum Başpapazı, 'Türkiye'deki Hıristiyanlar zulüm görüyor' demiş. Açıkça yalan. Takdir büyük Türk milletinindir" açıklamasında bulundu.
İBADETHANELER RESTORE EDİLDİ
Taksim Surp Harutyun Kilisesi Mayıs 2025'te restore edilerek ibadete açıldı. Ekim 2023'te sıfırdan yapılan Cumhuriyet tarihinin ilk kilisesi Yeşilköy'deki Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi, Başkan Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.
Temmuz 2020 Sumela Manastırı restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ziyarete açıldı. Mayıs 2018 zemininde kayma yapısında çürüme meydana gelen Demir Kilise restore edilerek Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı.
-
vatan sevdalısı 2 saat önce Şikayet EtNankörler kan maya gen bozuk olunca yapabilecek hiç bir şey yok Ulaaan yalancı " Türkiye Cumhuriyeti Devleti " nin çatısı altında her şeyinizi özgürce ifade edip yapabiliyorsunuz bu neyin şükürsüzlüğü yazıklar olsunBeğen Toplam 18 beğeni
-
misafir 2 saat önce Şikayet Etülkemize almayın bu bartemelosuBeğen Toplam 66 beğeni
-
Musa 2 saat önce Şikayet EtBütün kiliseler restore edilip edilip ihya edildi de , Fenerdeki GÜl Cami hala restore edilmedi.Beğen Toplam 6 beğeni
-
hınıs 2 saat önce Şikayet EtTebrik ederim.iyi yapıştırmışBeğen Toplam 29 beğeni
-
antilaik yobaz 2 saat önce Şikayet Etclintonu manika tatmin ediyodu oval masanın altından da onu anlladık bu papaz ne ayaka trump dene turpmu yoksa papaz eriğimi hangisi birbirinimi tatmin etttiler masa altındanBeğen Toplam 18 beğeni