İstanbul'da silahlı saldırı! Taksici hayatını kaybetti

Beyoğlu'nda yolcu olarak aldığı kişi tarafından silahlı saldırıya uğrayan ve gasp edilen taksi sürücüsü hayatını kaybetti. Taksiciler hayatını kaybeden meslektaşları için eylem yaptı.

GİRİŞ 20.09.2025 05:58 GÜNCELLEME 20.09.2025 08:34

Olay 00.00 sıralarında Beyoğlu Yenişehir Mahallesi Avşar Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 34 TJZ 47 plakalı takside mesaiye yeni başlayan 53 yaşındaki Ali Sancar yolcu olarak aldığı şahıs tarafından silahlı saldırıya uğradı.

Kafasından vurulan ve saldırı sonrası gasp edilen Sancar ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri olay yerinde inceleme başlatırken, ağır yaralanan Sancar, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Sancar'ın hastanede hayatını kaybettiği aynı zamanda taksisinde hiç nakit para olmadığı bütün paranın gasp edildiği öğrenildi.

Sancar'a saldıran şahıs olay yerinden kaçarken polis ekipleri saldırganı yakalamak için geniş çaplı arama çalışması başlattı.



'KAPI AÇILDI MI ACABA BU ADAM BANA SALDIRIR MI?'

Ali Sancar'ın hayatını kaybettiğini duyan meslektaşları hastane önünde toplandı. Konvoy halinde korna çalarak eylem yapan taksiciler hastanenin önünde yeniden bir araya geldi.

Taksiciler adına konuşan Eyüp Berk, "Çok üzgünüz, bugün hiç tasvip etmediğimiz yıllardır da büyük mücadelesini verdiğimiz bir konu, yine bir meslektaşımızı kaybettik, Üzgünüz, kendisine rahmet ailesine başsağlığı geride kalanlara sabır diliyorum. Çok zor durumdayız meslek gün geçtikçe içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı. Geçen gün bir kardeşimizi kaybettik. Bugün bize haber geldi 16 yaşında bir çocuk yine bir meslektaşımıza bıçakla arkadan saldırdı. Akşamüstü de Ali abimizin cansız bedeniyle karşılaştık. Bizler birer birer meslektaşlarımızı toprağa vermekten bıktık. Bu son olsun dedikçe bu son olmuyor. Artık ailelerimiz bizlere baskı kurmaya başladılar. Bu ölüm haberleri çoğaldıkça bize ‘Bu mesleği bırak artık yapma' diyorlar. Çocuklarımız evden çıktığımızda eve sağ salim varabilecek miyiz diye gözümüzün içine bakıyor. Eşimiz günde 10 sefer bizi arayıp durumumuzu soruyor anne babamız bizi dualarla uğurlamaya başladılar. Gün geçtikçe korkmaya başladık çünkü arabaya aldığımız kişilerin neci olduğunu bilmiyoruz. Yolcu el ettiğinde ‘Alalım mı almayalım mı?' diye düşünüyoruz. Arabaya binen insanın merhabasını günaydınını unuttuk aklımızda tek bir soru var? ‘Kapı açıldığı zaman acaba bu adam bana saldırır mı saldırmaz mı?' diye düşünüyoruz. Gerçekten çok üzgünüz. Bu akşamda buradayız Ali abiye de tekrar Allah rahmet eylesin. Tüm meslektaşlarımızın başı sağolsun." diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • Ayşe nur 1 ay önce Şikayet Et
    buldukları yolcuyu da dolaştırıp dolaştırıp hiç bilmediği yerlerden tehlikeli yerlerden zorbalık yaparak para kazanmaya çalışıyorlar Bir taksici Bana 3 defa para değiştirdi verdiğim parayı 500 lira yerine 5 lira vermişsin diye 500 lira daha paramı aldı Korkumdan kabul ettim 500 lira verdim bu sefer de dedi ki 500 lira yerine 20 lira vermişsin Bu da 500 lira değil dedi tekrar para aldı
    Cevapla
  • Almanya 1 ay önce Şikayet Et
    Taksilerde tehlike dügmesi olmali basıldığında taksi ışigı yukarda sessizce yanar söner. Bu durumda polis müdahale eder gerekirse tam basıp sesli alarm korna çalar. Hatta tehlike olduğunda GPS sos gibi santrala haber gönderilmeli.. kurşun geçirmez ara bölme yapılabilir. Taksi içinde saldırı tehdit varsa düğmeye basıldığında taksinin içine hafif biber gazı devreye girmeli.
    Cevapla
  • Paraminyo 1 ay önce Şikayet Et
    Taksilere kurşun geçirmez polikarbon bölme yapmadığınız sürece bu korku bitmez. Ön tarafa da kimseyi almayacaksın. Ön koltuk ters duracak. Böylece şoför mahali yalıtımlı kalacak. Saçma sapan şeylere paralar veriliyor. Devlet destekli yapılmalı bence.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Ağar ceza lazım
    Cevapla
  • Mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    Maalesef zehir tacirler bu işlerin arkasındaki asıl suçlu. Ama hergün yakalandıkları halde gerçek cezayı almadıklarından tükenmiyorlar. Ölüme sebebiyet ten yargılanmalılar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
8 yaşında 35 kez ameliyat olan çocuktan Arda Turan'a hayat dersi!
Osimhen için meraklı bekleyiş! İlk resmi açıklama geldi: Fenerbahçe detayı