Kamera görüntüleri skandalı ispat etmişti! Öğretmenler hakkında sıcak gelişme
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, iddialara ilişkin inceleme başlatıldığı ve şiddet uyguladığı öne sürülen öğretmenlerin görevden alındığı belirtildi.
Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde özel bir kreşte eğitim gören çocukların davranışlarında değişiklik fark eden aileler, onlara sorular yöneltti. Aldıkları cevapların ardından öğretmenlerin çocuklara kötü muamelede bulunduğunu öne süren veliler, kurumdan güvenlik kamerası görüntülerini aldı.
Aileler, görüntülerle birlikte öğretmenler ve kreş yetkilileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında incelenen güvenlik kamerası görüntülerinde, uykudaki çocukların sert şekilde uyandırıldığı, öğretmenlerin başlarında bulunması gerekirken uyudukları belirlendi. Görüntülerde bir çocuğun arkadaşının boğazını sıktığı, öğretmenin buna müdahale etmediği anlar yer aldı.

Kameralara yansıyan diğer görüntülerde çocukların ağlarken alay edildiği, ‘düşünme köşesi’ adı verilen alana zorla gönderildiği, bir diğerine ise bağırarak şiddet uygulandığı kaydedildi. Kreş yetkilileri ise iddiaları reddetti.

‘BAKANLIK OLARAK DAVA SÜRECİNE MÜDAHİL OLDUK’
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, “Bugün bazı basın yayın organlarında yer alan Diyarbakır’da özel bir kreşte meydana geldiği iddia edilen görüntülere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. ALO 183 Şiddetle Mücadele Hattımıza gelen şikayetin ardından il müdürlüğümüzce ilgili özel kreş hakkında ivedilikle inceleme başlatılmıştır. Şiddet iddialarının çok yönlü bir şekilde araştırılması için bakanlığımız tarafından muhakkik görevlendirilmiştir. Şiddet uyguladığı iddia edilen öğretmenler kreş yönetimi tarafından olayın akabinde görevden alınmıştır. Bakanlık olarak devam eden dava sürecine müdahil olduğumuzu ve konuyu titizlikle takip ettiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

-
H.g. 1 ay önce Şikayet EtAllahın kadına verdiği fıtratın beğenilmediği ve kadının erkeklestirilmeye calisildigi bir dönemdeyiz. Boyle olaylara alismak lazım.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Hamidiye Süvarisi 1 ay önce Şikayet EtBugün çocuklarını kreşe bırakan lar, yarın huzur evinde niye verildiğini sorgulamasın. Merhamet insani bir duygudur. Her canlıda bulunmaz.Beğen Toplam 4 beğeni
-
AAA 1 ay önce Şikayet EtBuradan bakanlığa sesleniyorum öğretmenler evlerde özel ders veriyor apartmanlar okula dönndü apartmanda velilerle sorun yaşıyoruz lütfen bi çare düşünün.Beğen
-
Kaan 2 ay önce Şikayet Etdevletin okulundan hastanesinden başka yerde asla olamam güvenmem para için insanı öldürür bunlar hastanelerde yapmadilarmiBeğen Toplam 1 beğeni
-
Said 2 ay önce Şikayet EtKendi annesinin bakmadığı çoçuğa başkası böyle bakar! Hiç kimse bir çocuğu annesi kadar annesi gibi sevemez. Zorunlu olmadıkça en az 9 10 yaşına kadar çocuklar savunmasız olduklarından Anne şefkatine ve yakınlığına İHTİYAÇ Duyarlar. Duygusal olarak güvende hissetmek gerçek sevgiden şefkatten gelir. Bunu da ancak Anne çocuğuna verir. Eşi çalışan anneler çocuklarını kendileri YetiştirmeliBeğen Toplam 7 beğeni