Cumhurbaşkanı Erdoğan, İmralı heyeti ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Beştepe'de DEM Parti'nin İmralı heyetini kabul edecek.

GİRİŞ 29.10.2025 15:27 GÜNCELLEME 29.10.2025 15:41

Terör örgütü PKK'nın Türkiye'den tamamen çekilme açıklamasından sonra Terörsüz Türkiye sürecinde kritik gün yarın.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İmralı heyetini Beştepe'de kabul edecek.

Görüşmede Terörsüz Türkiye sürecindeki son gelişmeler ele alınacak. PKK'nın Türkiye'den çekilme kararı ve silah bırakmasının ardından atılacak hukuki adımların da ele alınması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez, turu dönüşünde Diyarbakır'daki eylemden duyduğu rahatsızlığı dile getirmiş "Bu konuyu da görüşeceğiz." demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve DEM Parti Milletvekili Pervin Buldan

3'ÜNCÜ GÖRÜŞME

Görüşme, heyetin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile üçüncü görüşmesi olacak.

Heyet daha önce 10 Nisan’da ve 7 Temmuz’da Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilmişti.

SÜREÇ KOMİSYONU 16'INCI KEZ TOPLANACAK

Aynı gün Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu da 16'ıncı toplantısını yapacak.

Komisyonda, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sunum yapacak.

Bakan Fidan, Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin sahadaki son bilgileri aktaracak. Fidan'ın özellikle SDG'nin Suriye'de merkezi hükümete entegrasyonu sürecinde gelinen noktayı paylaşması bekleniyor.

HUKUKİ ADIMLAR ELE ALINACAK

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da PKK'nın silah bırakmasının ardından atılacak hukuki adımlara yönelik bilgi verecek.

Tunç toplantıya dair sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşmış ve "Toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesi için atılması gereken adımları değerlendireceğiz." demişti.

Meclis'teki tarihi komisyonda yarın Bakanlar dinlenecekMeclis'teki tarihi komisyonda yarın Bakanlar dinlenecek

Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR 1
  • HIDIR BUDUR 7 saat önce Şikayet Et
    Kürt sorunu diye ortalığı velveleye verenlere, "nedir arkadaş bu Kürt sorunu?" dendiğinde dut yemiş bülbüle dönmesi ? Eşit vatandaşken hep "ezildik büzüldük" feryatları ? Anlaşılan " Türkiye yi de içine alan BAŞLANGIÇTA federatif" SONRA bağımsız Kürt devleti kurulması tüm istekleri ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gebze'de çöken binanın yıkılma anı ortaya çıktı!
Karadağ’ın Türkiye kararına içeriden sert tepki: Çarpıcı gerçeği açıkladı