Hacı adayları için beklenen gün geldi çattı: Kura yarın çekilecek

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2026 hac kurası yarın çekilecek. Bu yıl kura çekimine ilk defa başvuru yapan ve kaydını güncelleyen 1 milyon 799 bin 835 hacı adayı katılacak.

GİRİŞ 04.11.2025 11:40 GÜNCELLEME 04.11.2025 15:09

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, milyonlarca hacı adayının beklediği kura, yarın 10.30'da noter huzurunda gerçekleştirilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda yapılacak kura çekimine, bu yıl ilk defa başvuru yapan 184 bin 791 ve kaydını güncelleyen 1 milyon 615 bin 44 kişi olmak üzere toplama 1 milyon 799 bin 835 hacı adayTı katılacak.

KURADA 15 YILDIR KATSAYILI SİSTEM UYGULANIYOR

Hac kurasında, başvuru yoğunluğu ve kontenjan sınırı nedeniyle 15 yıldır katsayılı sistem uygulanıyor.

Sisteme göre, hacı adayının isminin kurada kaç kez yer alacağı, ön kayıt başvurusunun yapıldığına yıla göre belirleniyor.

Örneğin hac ön kayıt başvurusunu 11 yıl önce yapan hacı adayının ismi, beklediği yıl sayısı olan 11 ile çarpılarak 121 kez kurada yer alacak.

Daha önce hacca gidenlerin başvurusu alınmadığı için kuraya da dahil edilmiyor.

Türkiye'den hacca gitmek isteyenler, bu yıl 11 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında hac başvuru ve kayıt güncelleme işlemlerini tamamladı.

Bu kapsamda yarın Diyanet İşleri Başkanlığında çekilecek kurayla 84 bin 942 hacı adayı ve yedekler belirlenecek.

Türkiye'ye ek hac kotasının verilip verilmeyeceği ilişkin kararın 9 Kasım'da Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde imzalanacak protokol ile netleşmesi bekleniyor.

2026 HAC KURA ÇEKİLİŞ TARİHİ | Diyanet Hac kuraları ne zaman çekilecek?2026 HAC KURA ÇEKİLİŞ TARİHİ | Diyanet Hac kuraları ne zaman çekilecek?

KAYNAK: AA
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR 6
  • HIDIR BUDUR 1 saat önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım; Büyük Türkiyemde hacıya giden insanımız orda vefat ettiğinde, naaşının ülkeme getirilme işlemi ordaki yetkisiz bikaç kişiye bırakılmamalı. YETKİLİLERCE ONLARA YÖNLENDİRİLMEMELİ. Getirilecek cenazeleri ordaki 2-4 özel sektördeki kişi yerine DİYANETİMİZ BU KONUDA MADDİ MANEVİ ORGANİZE OLABİLMELİ.
    Cevapla
  • Ersever 8 saat önce Şikayet Et
    Neden hac sadece bir ay içinde oluyor, kuran a göre belirli aylarda diyor, ay da demiyor.
    Cevapla
  • ömer 7 saat önce Şikayet Et
    araştır bak neden olduğunu
    Cevapla
  • Yorum yorumlayan 8 saat önce Şikayet Et
    12 ay hac olsun değilmi güzel kardeşim hatta ayların hepsinide zilhicce ayı olsun hiç olmazsa bi problem olmasın ahiretde Allah bize bunun hesabını sormaya kalkarsa biz ayların adlarını değiştirdik Ramazan ayıda ortadan kalktığına göre oruç'la ilgilide ve zekatlada ilgili hesap soramaz amma güzel mantıklı oldu ha
    Cevapla
  • Hakan 8 saat önce Şikayet Et
    Sana serbest her ay gidebilirsin
    Cevapla
  • misafir 8 saat önce Şikayet Et
    13 senedir çıkmayan var nasıl iş anlamadım , adam 150 kez kuraya giriyor yine çıkmıyor ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu'nun babası ve oğlu ifadeye çağırıldı!
Bakan Şimşek: Manipülasyonla mücadelenin dozu artırılacak!