Sapanca’nın ardından Efteni Gölü’nde de gizemli fokurtu

Düzce’nin turistik bölgelerinden birisi olan Efteni Gölü’nde dipten yüzeye gelen kabarcıklar endişelendirdi.

GİRİŞ 23.11.2025 12:10 GÜNCELLEME 23.11.2025 14:32

Sakarya’da geçtiğimiz günlerde Sapanca Gölü'nde dipten yüzeye çıkan fokurtunun yankıları sürerken, Sakarya’ya komşu olan Düzce’de bulunan Efteni Gölü’nde de benzeri bir görüntü ortaya çıktı.

Düzce’de bulunan Efteni Gölü

SAPANCA GÖLÜ GİBİ FOKURDUYOR

Turistik bölge olan Efteni Gölü’nde aynı Sapanca Gölü gibi fokurdamayı gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi.

Bölgede haber çalışması yapan gazeteci Ahmet Çelik, hayatında ilk defa böyle durum ile karşılaştığını belirterek, "Uzun zamandır Efteni Gölü’nü takip ediyoruz. İlk defa böyle bir şeye şahitlik ediyoruz. Biz de şaşkınız. Uzmanların açıklama yapmasını da merakla bekliyoruz. Bunun temelinin kaynağına inileceğini ve sebebinin ne olduğuna bulunacağına inanıyoruz. Ama merak içerisindeyiz ve şaşkınız. Ben hayatımda ilk defa gölün ortasında kaynayan suyun fokurdayarak yüzeye çıktığını görüyorum. Geçtiğimiz günlerde de Sapanca Gölü'nde de benzer bir durum yaşandığını da biliyoruz" şeklinde konuştu.

Deprem Bilimci Sındırgı için 'Artçılar 20 bini aştı ve durdu' bu iyi değil dediDeprem Bilimci Sındırgı için "Artçılar 20 bini aştı ve durdu" bu iyi değil dedi

KAYNAK: İHA
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR 3
DİĞER HABERLER
Gerilim had safhada! ABD’ye çok sert sözler: Hiçbir imparatorluğun kölesi değiliz
Tekirdağ'da motosikletlinin ağır yaralandığı kaza kamerada