'Manda yoğurdu' bahanesiyle eve giren tırnakçının oyunu kamerada

İzmir'in Konak ilçesinde, manda yoğurdu satma bahanesiyle bir eve girerek 'tırnakçılık' yöntemiyle dolandırıcılık yapan S.A., güvenlik kamerası görüntülerinin sosyal medyada yayılması sonrası yakalanarak tutuklandı.

GİRİŞ 01.12.2025 21:54 GÜNCELLEME 01.12.2025 21:59

Olay, Konak ilçesinde bir kadının evine "manda yoğurdu satıyorum" bahanesiyle giren S.A.'nın, "tırnakçılık" olarak bilinen el çabukluğu yöntemiyle ev sahibini dolandırmasıyla gerçekleşti. Dolandırıcılık anı, evde bulunan güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ TEPKİ TOPLADI

Olay anına ait güvenlik kamerası görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması sonrasında kullanıcılar tarafından büyük tepki topladı.

Görüntülerin yayılması üzerine harekete geçen İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yürüttükleri titiz çalışma sonucunda şüpheli S.A.'nın kimliğini tespit ederek kısa sürede yakaladı.

Gözaltına alınan S.A., emniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAYNAK: DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
O anlar ekrana yansımadı! Dev derbinin önüne geçti
Türk bankası satılıyor iddiası! Kazaklar talip oldu