Eski belediye başkan yardımcısı bıçaklı saldırıda hayatını kaybetti

Eski Sürmene Belediye Başkan Yardımcısı Ali Aydın (44), uğradığı bıçaklı saldırıda yaşamını yitirdi.

GİRİŞ 08.01.2026 00:49 GÜNCELLEME 08.01.2026 09:28

Rize'nin İyidere ilçesine bağlı Sarayköy mevkisinde yaralı halde bulunan Aydın'ı fark edenler durumu polise bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, bıçaklandığı belirlenen Aydın'ı Rize Devlet Hastanesine kaldırdı.

Ağır yaralanan Aydın, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

ŞÜPHELİ YAKALANDI

Sürmene Belediyesi'nin önceki dönem Belediye Başkan Yardımcısı Ali Aydın’ı Rize’de bıçakla öldüren şüpheli, Artvin'in Hopa ilçesinde kan izleri takip edilerek yakalandı.

Sürmene Belediyesi'nin bir önceki dönem Belediye Başkan Yardımcısı Ali Aydın, V.Y. birlikte içerisinde bulunduğu 61 AFA 560 plakalı araçta bıçaklanarak yol kenarına bırakıldı. Rize’nin İyidere ilçesi Sarayköy Köyü sahilinde ağır yaralı halde bulunan Ali Aydın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Polis ekipleri, Artvin'in Hopa ilçesine kaçtığı belirlenen olayın şüphelisi V.Y.’nin içerisinde bulunduğu aracın tekerine Orta Hopa Mahallesi'nde ateş açtı. Bölgedeki kalabalıktan da istifade eden V.Y. yaya olarak kaçtı.

Polis ekiplerinin araç çevresinde yaptığı incelemede tespit edilen kan izlerini takip etmesi sonucu, saldırıyla bağlantılı olduğu belirlenen V.Y., bölgede bulunan metruk bir binada yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürüyor.

 

KAYNAK: AA, İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Sadi 20 saat önce Şikayet Et
    Bu siyasi sistem artık kaldırılmalı.Cam güvenliği kalmadı.
    Cevapla
  • Tarafsız 20 saat önce Şikayet Et
    Sürmene bıçağı ile ise iç meseledir...
    Cevapla
  • kurana uygun 21 saat önce Şikayet Et
    hayAllahın ismi her an diri olan ölümsüz demektır Hu da O demektır Allah kastedilir yani Allah'tan gelen yine ona döner demektir bu tabir yanlış kullanılıyor kardeş
    Cevapla
  • Emekli 21 saat önce Şikayet Et
    Trapizonda 77 tane belediye vardır.böyle israf olurmuş bu kadar belediye başkent te bile yoktur
    Cevapla
  • Anti darbeci 20 saat önce Şikayet Et
    Atma Hulusi, ilçe sayısı kadar belediye birde büyük şehir olur...sen köy dışına çıkmamış saf birisin belliki muhtarı da başkan biliyor sun ellem..
    Cevapla
  • hasan peker 20 saat önce Şikayet Et
    şonları bir saysana bizde öğrenelim
    Cevapla
  • Misafir 23 saat önce Şikayet Et
    Bilip bilmeden konuşmayın ya biraz dürüst olun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Suriye’de yaşanan sıcak çatışma anları canlı yayında görüntülendi
Beklenmedik hareketlilik! Trump'ın uçan kalesi Washington'a çağrıldı!