13 yıllık kan davası Milletvekili Tatar'ın öncülüğünde TBMM'de sona erdi

Şırnak'ta 3 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından başlayan ve 13 yıldır süren eden kan davası, AK Partili Milletvekili Arslan Tatar'ın öncülüğünde TBMM'de sona erdi.

GİRİŞ 23.01.2026 10:15 GÜNCELLEME 23.01.2026 11:45

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bölgenin köklü ailelerinden Nayci ve Onuk aileleri arasında yaklaşık 13 yıl önce yaşanan elim olayın ardından başlayan kan davası, AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar'ın yoğun girişimleri ve öncülüğüyle barışla sona erdi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 3 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan ve 13 yıldır devam eden kan davası, AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar'ın öncülüğünde TBMM'de sağlanan barışla sona erdi.

3 KİŞİNİN ÖLMESİNE NEDEN OLAN HUSUMET, TBMM'DE SON BULDU

3 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan ve her iki aileyi de derin acılara sürükleyen husumet, TBMM çatısı altında son buldu. Toplumsal barış ve huzurun tesisini her zaman öncelikli olarak gördüğünü vurgulayan Tatar, taraflarla yürüttüğü uzun soluklu temaslar neticesinde Nayci ailesi adına Hacı Yusuf Nayci ile Onuk ailesi adına Hışyar Onuk'u TBMM'de bir araya getirdi. Buluşmada Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata da hazır bulundu.

"ACILAR ÜZERİNDEN YENİ ACILAR YERİNE KARDEŞLİĞİ TERCİH ETTİK"

Milletvekili Tatar, "Acılar üzerinden yeni acılar inşa etmek yerine kardeşliği büyütmeyi tercih ettik. Bu barış, yalnızca iki aile arasında değil, bölgemizin huzuru adına da atılmış çok kıymetli bir adımdır" dedi.

 

KAYNAK: İHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den İmamoğlu'nu küplere bindirecek sözler: İBB'de yolsuz, hırsız, rüşvetçi var
Adalet Bakanlığı'ndan Samsun'daki bıçaklı saldırı iddiasına yalanlama