Sağanak, fırtına ve çöl tozuna dikkat! Meteoroloji 16 il için uyarı yaptı

Meteoroloji, Marmara ve Ege başta olmak üzere birçok bölge için sağanak, kuvvetli rüzgâr ve toz taşınımı uyarısı yaptı. Rüzgârın saatte 80 kilometreye kadar çıkabileceği bildirildi. Doğu’da ise buzlanma ve çığ tehlikesine dikkat çekildi.

GİRİŞ 16.02.2026 09:35 GÜNCELLEME 16.02.2026 10:33
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava, özellikle Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve bazı iç bölgelerde yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Kıyı Ege'de yerel kuvvetli yağışlar olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuvvetli esmesi ve toz taşınımı olacağı uyarısı yapıldı.
  • 16 il için sarı kodlu uyarı verildi. Bu iller arasında Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Balıkesir ve İzmir yer alıyor. Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile çığ tehlikesi de bulunuyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahmini yayımladı. Yapılan değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin bugün parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in batısı ile Konya, Eskişehir, Ankara, Kırşehir, Yozgat, Samsun, Amasya ve Tokat çevrelerinin yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Kıyı Ege’de yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Karadeniz'in iç kesimlerinin kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Sabah saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli kesimlerinde çığ tehlikesi ile kar erimesi tehlikesi bulunmaktadır. İç bölgelerde toz taşınımı beklenmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Marmara ve Ege'de toz taşınımı beklendiğinden ulaşımda aksamalar, hava kalitesinde düşme çamur yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması için uyarı yapıldı.

16 İL İÇİN SARI KOD

Meteoroloji; Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Balıkesir, Burdur, Denizli, Giresun, Isparta, İzmir, Kırşehir, Konya, Manisa, Muğla, Ordu, Aksaray ve Karaman için sarı kodlu uyarıda bulundu.

İŞTE İL İL HAVA DURUMU

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Çanakkale'nin güneyinde ve Balıkesir'in kıyı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/saat) esmesi ve toz taşınımı görülmesi bekleniyor.

EDİRNE °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

İSTANBUL °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

KIRKLARELİ °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

KOCAELİ °C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyı Ege'de yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/saat) esmesi ve toz taşınımı görülmesi bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

AYDIN °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR °C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/saat) esmesi bekleniyor. Bölgenin batısında toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 23°C
Parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra yerel sağanak yağışlı

HATAY °C, 20°C
Parçalı bulutlu

ISPARTA °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra yerel sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir, Konya, Ankara, Kırşehir ve Yozgat çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzeybatısında güneyli yönlerden kuvvetli olarak (40-80 km/saat) esmesi bekleniyor. Bölgenin batısında toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 19°C
Parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR °C, 18°C
Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı

KONYA °C, 18°C
Parçalı bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı

SİVAS °C, 12°C
Parçalı bulutlu

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin batısının aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli olarak (40-80 km/saat) esmesi bekleniyor. Bölgenin batısında toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

BOLU °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı

DÜZCE °C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı

SİNOP °C, 15°C
Parçalı bulutlu

ZONGULDAK °C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra Samsun, Amasya ve Tokat çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/saat) esmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA °C, 22°C
Parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı

ARTVİN °C, 21°C
Parçalı bulutlu

SAMSUN °C, 18°C
Parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı

TRABZON °C, 21°C
Parçalı bulutlu

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Bölgenin doğusunun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM °C, 9°C
Parçalı ve az bulutlu

KARS °C, 6°C
Parçalı ve az bulutlu

MALATYA °C, 14°C
Parçalı ve az bulutlu

VAN °C, 8°C
Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve batısında pus ve yer yer sis bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 16°C
Parçalı ve az bulutlu

GAZİANTEP °C, 16°C
Parçalı ve az bulutlu

SİİRT °C, 18°C
Parçalı ve az bulutlu

ŞANLIURFA °C, 17°C
Parçalı ve az bulutlu

Yeni Zelanda'da sel can aldıYeni Zelanda'da sel can aldı

KAYNAK: HABER7
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR 2
  • Altın öğüt 1 saat önce Şikayet Et
    Nerede bu yağmur ve kar kış. Tahminleri anlamıyorum.
    Cevapla
  • Abdulbaki 2 saat önce Şikayet Et
    Bu sene bereket pik yapacak insaAllah durum onu gösteriyor ama Allah C.C rahmet verir zekat vermez isek, fırsatçılık yaparsak,doğaya ve canlıya Allah'ın sessiz kullarına saygısızlık eder isek bu sefer vay halimize VESSELAM bu süreci iyi değerlendirmek rahmete berekete sukrumuzu amelimizlede göstermemiz elzem gelmekte artık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Netanyahu'nun suç ortakları! Asker listesi yayınlandı! Türklerin sayısı şoke etti
İzmir'de fırtına nedeniyle deniz taştı