Bir emanet deposu vakası daha: 2 kilo altın, 6 bin 400 dolar çalındı

Kocaeli Adliyesi bünyesindeki adli emanet deposunda görev yapan tutuklu yardımcı personel B.B.’nin, geçen yıl zimmetine geçirdiği altın ve dövizlerin, yaklaşık 2 kilo altın ile 6 bin 400 dolar olduğu ortaya çıktı.

GİRİŞ 16.02.2026 17:47 GÜNCELLEME 16.02.2026 18:17

Olay, geçen yıl, İzmit ilçesindeki Kocaeli Adliyesi’nin ana binasında meydana geldi. Suç delillerinin yer aldığı adli emanet bürosunda yardımcı personel olarak çalışan B.B.’nin 11 Kasım’da işe gelmemesi üzerine durumdan şüphelenen adli emanet memuru Ç.E., zabıt katipleri H.H.Y. ve Y.A. ile yazı işleri müdürü F.Ş. tarafından ziynet ve kıymetli eşyaların sayımı yapıldı. Bir miktar ziynet eşyasının ve paranın yerinde olmadığı tespit edildi. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, B.B. hakkında gözaltı kararı verdi. 12 Kasım’da Sakarya’nın Ferizli ilçesinde B.B. yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen B.B., çıkarıldığı mahkemede ‘Nitelikli hırsızlık’ suçundan tutuklandı. Adliyedeki emanet deposunda görevli memurlar hakkında soruşturma başlatıldığı, adli emanet memuru Ç.E. hakkında ise görevden uzaklaştırma kararı verildiği açıklandı.

Adres bu sefer Ankara! Adliye memuru altınları çaldıAdres bu sefer Ankara! Adliye memuru altınları çaldı

Adliye soygununda yeni görüntüler: Altın ve gümüşleri böyle taşımışAdliye soygununda yeni görüntüler: Altın ve gümüşleri böyle taşımış

YAKLAŞIK 4 AYDA ÇALMIŞ

Hırsızlıkla ilgili yeni detaylara da ulaşıldı. Soruşturma dosyası kapsamında bulunan delil poşeti içerisindeki emanetlerin 3,5-4 aylık sürede çalındığı, B.B.’nin sayım yapılacağının söylenmesi üzerine işe gelmediği öğrenildi. Sayımda 22 ayar altından 1156 gram bilezik ve çeşitli yüzükler, 14 ayar altından 726 gram, 24 ayar altından 3 gram, 18 ayar altından 80,25 gram, 5’li cumhuriyet altınından 1 adet ve 6 bin 400 dolar nakit çalındığı tespit edildi. B.B.’nin yakalanınca üzerinden sadece döviz çıktığı da öğrenilirken, olayla ilgili adli ve idari soruşturma sürüyor. 

KAYNAK: DHA
Ayşe Çolpan Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Çolpan Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 99
  • memett 1 ay önce Şikayet Et
    kardeşim kamuda mahkum çalıştırıyorsan kritik yerlerde çalıştırmayacaksın.aç kediye ciğer emanet edip gezmeye gidilmez. illa mahkum çalıştıracaksan günlük temizlik yaptırt bahçe işleri temizlik işleri gibi şeyleri yaparkende başlarında muhakkak bir çavuş bulunmalı.
    Cevapla
  • Imamtorunu 1 ay önce Şikayet Et
    Madde bagimlisi mi araştırılsın.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    bu gibi emanetleri insanlara güvenerek korunmaz her zaman güvenlik tetbir almak lazımdır insan güvilmez
    Cevapla
  • Mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    Eeeeee ne demişler, kork Allah'tan korkmayandan. Ahlak ve erdemli davranışlar ancak ve ancak bir yaratıcının varlığı ile temellenebilir. Bir kişi benim amelim davranışım melekler ve yaratıcı tarafından görülüyor ve kaydediliyor diye bilirse elbette suç işleme ihtimali en asgari seviyeye iner.
    Cevapla
  • Abdullah 1 ay önce Şikayet Et
    Tilkiye kümesi teslim etmişler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Maliye’den "KURGAN" operasyonu! 100 milyar liralık sahte fatura avı başladı
Uzmanlar uyardı: Savaş uzarsa borsada büyük kırılma kapıda!