Enver Aysever hakkında son dakika gelişmesi: Yüzde 70'i muhafazakar topluma...
Youtube canlı yayınında yaptığı açıklamalar nedeniyle gözaltına alınan gazeteci Enver Aysever hakkında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.
Youtube canlı yayınında yaptığı, "Cumhuriyetin ahlakını bozan Menderes'tir ilk başta. Menderes'ten bu tarafa gelen bütün sağcılardır. Sağcılık suçtur, sağcı olduğunuz zaman ahlaksız olursunuz. O yüzden gelin sağcılarla mücadeleye siz de katılın" başlıklı videosu üzerine Gazeteci Enver Aysever hakkında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmış ve soruşturma kapsamında Aysever, 11 Aralık tarihinde tutuklanmıştı.
Söz konusu söylemlere ilişkin başsavcılıkça yürütülen soruşturma tamamlandı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Enver Aysever ‘şüpheli' sıfatıyla yer aldı. Hazırlanan iddianamede, Aysever'in söylemlerinin halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunu oluşturduğu, bu nedenle resen soruşturma başlatıldığı aktarıldı.

'YÜZDE 70'İ MUHAFAZAKAR TOPLUMA HAKARET ETMEM MÜMKÜN DEĞİLDİR'
Sanık Aysever'in savcılık ifadesi de iddianamede yer aldı. Aysever'in ifadesinde, "Videodan bir kesit kesilerek, sosyal medyada paylaşıldı. Bilinçli olarak hedef gösterildim. Ekrem İmamoğlu'nun babası Hasan İmamoğlu'nun bazı söylemleri üzerine bu sözleri sarf ettim. Ülkenin sosyolojik yapısı dikkate alındığında yüzde 70'i muhafazakar ve milliyetçilerden oluşan topluluğa hakaret etmem mümkün değildir. 30 yıllık gazeteciyim, amacım kesinlikle sağ görüşlü insanları aşağılamak değildir" şeklinde savunma yaptığı aktarıldı.
AYSEVER İÇİN 3 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ
İddianamede, Aysever'in sarf ettiği sözlerin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği, sanığın sol görüşlü vatandaşları sağ görüşlü vatandaşlara karşı alenen tahrik ettiği ve üzerine atılı suçu işlediği kaydedildi. Hazırlanan iddianamede, sanık Enver Aysever hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. İddianame, Küçükçekmece 30. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Sanık, önümüzdeki günlerde hakim karşına çıkacak.
-
Misafir 1 ay önce Şikayet EtTövbe ayındayız imana gel, breBeğen Toplam 1 beğeni
-
Mahmut Akar 1 ay önce Şikayet EtEn demokratları böyleBeğen Toplam 2 beğeni
-
Türkiye, 1 ay önce Şikayet EtSağcı veya Solcu söyleminin altında yatanların farkındayız. Önce nabız yokluyorlar, ya tutarsa misali, söylem sineye çekilemez. Cezası neyse çekmelidir.Beğen Toplam 8 beğeni
-
Hamdi Baba 1 ay önce Şikayet EtMübarek Ramazan ayı ve başladı tövbe et kulun vereceği ceza en fazla birkaç ay hapis olur Allahın vereceği ceza ömür boyu cehenneme hesabıdır aklını başına al bak ismin ne güzel ENVER mümin olarak yaşa mümin olarak ölBeğen Toplam 5 beğeni
-
Misafir 1 ay önce Şikayet Ettalimatı kimden alıyor önemli olan o?Beğen Toplam 7 beğeni