Atıkları usulsüz depolayan Buca ve Foça Belediyeleri'ne 9.3 milyon TL ceza
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü ekipleri, şantiye alanında atık depolayan Buca ve Foça Belediyesi’ne 9.3 milyon TL ceza uygulandı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü ekipleri, şantiye alanında atık depolayan Buca Belediyesi’ne aynı ihlali 3 kez yaptığı için 3 katı yaptırım uygulayarak 7 milyon 38 bin TL ceza kesti. Mera alanında atık depolayan Foça Belediyesi’ne ise 2 milyon 346 bin TL ceza uygulandı.

İzmir İl Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı denetimde Mustafa Kemal Mahallesi’nde Buca Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından kullanılan şantiye alanında atık depolandığı belirlendi. Evsel atıkların geniş bir alana yayıldığı tespit edildi.

Yönetmeliklerde tarif edilen yöntemlere aykırı atık depolaması sebebiyle Çevre Kanunu kapsamında Buca Belediyesi’ne yaptırım uygulandı. Belediyenin aynı adreste son 3 yıl içinde bu fiili 3. kez tekrarlaması sebebiyle ceza tutarı 3 kat daha arttırılarak 7 milyon 38 bin 954 TL olarak uygulandı.
İKİ BELEDİYEYE TOPLAM 9.3 MİLYON TL CEZA
Foça’da ise Bakanlık ekipleri, Foça Belediye Başkanlığı’na ait çöp kamyonlarının Yeni Foça Sedat Avcı Stadyumu karşısındaki toprak araziye çeşitli türlerdeki atıkları döktüğü ihbarı üzerine harekete geçti.

Yapılan denetimde alanın mera niteliğinde olduğu, hafriyat, kağıt karton, çöp, bahçe ve inşaat yıkıntı atıklarının döküldüğü tespit edildi.

Foça Belediye Başkanlığı’na 2 milyon 346 bin 309 TL ceza uygulandı. Böylece iki belediyeye toplam 9 milyon 385 bin 263 TL çevre cezası uygulandı.
Bakan Gürlek'ten 'Ekrem İmamoğlu' iddialarına yanıt!
Yazıhan Belediye Başkanı partiden ihraç edildi
'F.Bahçe'ye uğur getireceğim' dedi, maça gitti! CHP'li vekil, Özgür Özel'e tepki gösterdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ağaç kesen CHP'ye tepki: Lafa gelince çevreciler!
Gürsel Tekin: Biz neyin hainiyiz, Aziz İhsan Aktaş arkadaşlığını biz mi yapmışız?
Bu da CHP’nin özlediği üniversite... 28 Şubat'ın akademik soykırımı: Bilimi askıya alın!
CHP'li vekil Öztürkmen okullardaki ramazan etkinliklerini hedef aldı: Anayasa'ya aykırı!
-
Hoca Nasrettin 1 ay önce Şikayet EtCezayı ödemedikten sonra ne kesersen kes.Beğen
-
Yorumcunun biri 1 ay önce Şikayet Etadamlar halen dayılanabiliyorlarBeğen Toplam 1 beğeni
-
Vatandaş 1 ay önce Şikayet EtAllah muhafaza bunlar başa gelirse ülkenin durumu işte böyle olur. Rahatsızlıktan şikayetçi olan, O burunlarını kıvıran medeni ileri görünüşlü terliğe oy verenler bu görüntülerle övünebilirler.Beğen Toplam 4 beğeni
-
Eğrisi doğrusu 1 ay önce Şikayet EtAdalet yok bee herkes başına buyrukBeğen Toplam 3 beğeni
-
Bekir 1 ay önce Şikayet EtVerilen ceza adamların bir sabah kahvaltısı.Beğen Toplam 5 beğeni