Yoğun kar ve tipi ulaşımı felç etti: Şehirler arası yollar bir bir kapanıyor!

Bingöl ve Niğde’de etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı kara yolları trafiğe kapatıldı. Yetkililer, vatandaşların alternatif güzergahları kullanmasını ve resmi uyarılara uymasını istedi.

GİRİŞ 26.02.2026 11:35 GÜNCELLEME 26.02.2026 11:42

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle şehirlerarası bazı kara yolları trafiğe kapatıldı.

BİNGÖL-ERZURUM

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada; "Bingöl-Erzurum Devlet Yolunun 20-49 km'leri arası yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle saat 10.55 itibari ile TIR trafiğine kapatılmıştır" denildi.

NİĞDE

26 Şubat 2026 tarihi saat 10.15 itibarıyla, Niğde-Çiftlik İl Yolu’nun 8 ile 32’nci kilometreleri arasındaki bölüm ile Çiftlik-Altunhisar İl Yolu’nun 32 ile 56’ncı kilometreleri arasındaki bölüm trafiğe kapatıldı.

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla söz konusu güzergahlarda trafik akışı durdurulurken, karla mücadele ekiplerinin bölgede çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

Yolların yeniden trafiğe açılmasına ilişkin bilgilendirmenin ilerleyen saatlerde yapılacağı belirtilirken, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları adına alternatif güzergahları kullanmaları ve resmi uyarıları dikkate almaları istendi.

KAYNAK: İHA
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Siyonizm karşıtı ünlü sunucudan Türkiye itirafı: İsrail, ABD'yi kışkırtarak mutlaka...
Dünyaca ünlü banka 2026 yıl sonu için altın tahminini duyurdu! Gram altın kaç TL olacak?