Türkiye ile İngiltere arasında 'Eurofighter' sözleşmesi: İmzalar atıldı!

Son dakika: Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile İngiltere Savunma Bakanı John Healey, Eurofighter Typhoon Projesi kapsamında, uçakların idame ve işletmesine yönelik teknik ve lojistik destek sözleşmesini imzaladı.

GİRİŞ 25.03.2026 13:23 GÜNCELLEME 25.03.2026 15:30
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • Türkiye ve İngiltere, Eurofighter Typhoon Projesi kapsamında uçakların idame ve işletmesine yönelik teknik ve lojistik destek sözleşmesini bugün imzalayacak.
  • Milli Savunma Bakanlığı, İngiltere'deki resmi ziyarette Bakan Güler ile İngiliz mevkidaşı Healey arasında savunma işbirliği konularının ele alındığını açıkladı.
  • Eurofighter Typhoon Projesi kapsamında uçak, ekipman ve mühimmat alımına ilişkin sözleşmenin Ekim 2025'te imzalandığı teyit edildi.

SON DAKİKA: Türkiye ve İngiltere Eurofighter Typhoon anlaşmasını bugün imzalandı. Duyuruyu Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı, Eurofighter Typhoon Projesi kapsamında uçakların idame ve işletmesine yönelik teknik ve lojistik destek sözleşmesinin imzalanması hususunda mutabakata varıldığını açıkladı.

Eurofighter Typhoon

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, İngiltere'ye resmi ziyarette bulunan Bakan Güler ile İngiliz mevkidaşı Healey arasında başkent Londra'da gerçekleştirilen görüşmede, savunma işbirliği konularının ele alındığı bildirildi.

Son dakika: MSB duyurdu! 20 Eurofighter'ın maliyeti ne kadar olacak?Son dakika: MSB duyurdu! 20 Eurofighter'ın maliyeti ne kadar olacak?

  • Açıklamada, Eurofighter Typhoon Projesi kapsamında uçak, ekipman ve mühimmat alımına ilişkin sözleşmenin Ekim 2025'te imzalandığı teyit edildi.

BUGÜN İMZALANDI

Uçakların idame ve işletmesine yönelik teknik ve lojistik destek sözleşmesinin bugün imzalanması hususunda mutabakata varıldığı belirtildi.

Açıklamada, tarafların, işbirliğinin ilerleyen dönemde daha da güçlendirilmesi yönündeki iradelerini ifade ettiği vurgulandı.

KAYNAK: AA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • ALİ CANBAL 18 dakika önce Şikayet Et
    HANİ savunma sanayisinde uçak-helikopter-roket-silah vs hemen her şeyin yerlisi üretilmişti, hatta ihraç bile ediyordu akpliler; yoksa iha-siha dışında kalan hepsi yalan mıydı karadenizdeki tüm ülkeye yeten yerli doğalgaz gibi?
    Cevapla
  • Yavuz Sultan Selim 18 dakika önce Şikayet Et
    Niye kore'den falan almadınız ? haçlı seferlerinden itibaren savaşlarda milyon askerimizi ŞEHİD ettiler kadın çocuk Müslümanlara soykırım yaptılar, 1. dünya savaşında milyon askerimizi ŞEHİD eden Osmanlıyı yıkan haçlı siyonist gavurları besliyorsunuz ? Unutmayın o savaşta parasını ödediğimiz halde iki gemimizi ingiltere bize vermedi, bunun insani vicdani mantıklı bir açıklaması olamaz ?!
    Cevapla
  • Misafir 06 21 dakika önce Şikayet Et
    Güzel de parası alınınca verilsin, ingilizlere hiç güvenilmez, daha öncede parasını verdiğimiz gemileri alamadık, sayelerinde savaşada girdik..bunu yaptılar.. Yoksa çok güzel olur bizim için.
    Cevapla
  • Samsun55 26 dakika önce Şikayet Et
    Sakın ha bir kazık daha yemeyelim. Önce mal sonra para......
    Cevapla
  • Misafir 34 dakika önce Şikayet Et
    Ne imzası,mış be, yıllardan beri imza konuşuluyor, ilin gavuru bugün anlaşıyor imza atılıyor yarın uçaklar ellerine geçiriyor muhaberiye hazırlanıyor, anlamak çok zor,, Gaziantep ❤️❤️
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Suudi Arabistan'dan son dakika İran açıklaması! Savaş iddialarına yanıt
Erdoğan'dan son dakika APP plaka ve petrol fiyatı açıklaması