Doğum izninde yeni dönem başlıyor: 8 hafta daha uzatılacak!
Meclis'te bu hafta görüşülecek teklif ile doğum izninin 16 haftadan 24 haftaya çıkarılması planlanıyor. Düzenlemeden hâlen izinde olan annelerin de yararlanması hedefleniyor. Ayrıca babalık izni 10 güne yükseliyor.
Kadınların doğum izni 16 haftadan 24 haftaya çıkarılıyor. Sosyal medyaya ve doğum iznine yönelik düzenlemeleri de içeren Sosyal Hizmetler Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu gündeminin ilk sırasına alınacak.
Genel Kurul, 7 Nisan Salı günkü birleşiminde bu kanun teklifinin görüşmelerine başlayacak.
İZİNDEKİ ANNELER İÇİN GÖRÜŞMELER HIZLANDIRILDI
Siyasi parti grupları ortak hareket ederek hâlen izinde olan kadınların da doğum izni düzenlemesinden yararlandırılması amacıyla teklifin bu hafta yasalaştırılması planlanıyor.

Teklifteki düzenlemeler şöyle:
- Kadınlara verilecek doğum izni 16 haftadan 24 haftaya çıkarılacak. Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla, analık izni süresi dolmuş ancak doğumun gerçekleştiği tarihten itibaren 24 haftalık süresi henüz tamamlanmamış olan personele talepleri halinde 8 hafta ilave analık izni verilebilecek.
- Bir veya daha fazla çocuğa koruyucu aile olan memura, çocuğun teslim edildiği tarihten sonra isteği üzerine 10 gün izin verilecek.
- İşçiye, eşinin doğum yapması halinde verilecek ücretli izin süresi 5 günden 10 güne yükseltilecek.
- Yeterli geliri olmadığı değerlendirilen kadınlara ve çocuklara, geçici maddi yardım yapılmasına karar verilmemiş olması halinde, ilgili Kanun'da belirtilen orana göre hiçbir kesinti yapılmaksızın net harçlık verilecek.
- Sosyal ağ sağlayıcı, 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
- Oyun platformu usulüne uygun olarak derecelendirilmeyen oyunları sunamayacak.
- Teklife ihdas edilen yeni madde ile analık izni süresi dolmuş ancak doğumun gerçekleştiği tarihten itibaren 24 haftalık süresi henüz tamamlanmamış olan personele talepleri halinde 8 hafta ilave analık izni verilebilecek.
- Çocukların kuruluş bakımına alınmaksızın ailesi veya yakını yanında bakımı ve desteklenmesi amacıyla koruyucu ve önleyici çalışmalar yapılacak, ihtiyaç halinde bölgesel şartlar dikkate alınarak sosyal ve ekonomik destek sağlanacak.
ÖTV'siz araç düzenlemesi Meclis'ten geçti: İşte ÖTV'siz alınacak otomobiller
-
Kemal 1 ay önce Şikayet Etİşe gitmeye gerek yok ozaman, zaten bi sürü gizli olarak var, resmi olsun bitsin. Birde çalışmayan anne yardımlarıda asgari ücretin yarısı olmalı. Çünkü işe gitmeyip izinli olan annelerin işlerini erkeklerini yorgun gören ev hanımları sahipleniyor da ondannn... Adalet olsun artık.Beğen
-
Misafir 1 ay önce Şikayet EtÇalışmayan bayanların hakkını nasıl vereceksiniz.Beğen Toplam 4 beğeni
-
Diyarbakırlı 1 ay önce Şikayet Etçalışan annelere müjde ama aynı işyerinde çalışan diğer personellere Allah yardım etsin ,tüm iş yükü erkeklere kalıyor ,bu kul hakkıdır ,haramdır ,günahtır. hamile kaldıktan sonra işlerini yapmazlar doğum zamanında da tüm işleri erkek personele yuklerler giderler.Beğen Toplam 6 beğeni
-
Minik 1 ay önce Şikayet EtDoğum yapmayan kadın personele de Allah yardım etsin. Tüm işler, nöbetler onun üzerine kalıyor en az 3 yıl.Beğen
-
sahici 1 ay önce Şikayet Etsorunun asıl kaynağı ekonomik nedenler. bunu çözünBeğen Toplam 1 beğeni
-
Akıncı 1 ay önce Şikayet EtDoğum maaşı bağlayın, iş yerlerinin düzenini bozmayın. Bu insanlar resmiyette çalışır görünüp bir iş yapmıyorlar. Düzenli çalışan personel birileri çocuk yaptı diye bütün yükü taşımak zorunda kalıyor. Çalışanın yükü çalışmayanın maaşı artıyor.Beğen Toplam 5 beğeni