Kahramanmaraş'ta okulda silahlı saldırı: 4 ölü, 20 yaralı! Saldırgan 5 silahla gelmiş

Kahramanmaraş'ta bir okula silahlı saldırı düzenlendi. Çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken olayda 4 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi de yaralandı. 5 silahla gelen saldırganın, 2 sınıfa ateş açtığı öğrenildi. İşte detaylar...

GİRİŞ 15.04.2026 14:00 GÜNCELLEME 15.04.2026 16:00
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • Kahramanmaraş Onikişubat ilçesindeki Ayser Çalık Ortaokulu'nda silahlı saldırı gerçekleşti, 4 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı.
  • Saldırgan, 5 silah ve 7 şarjörle okula girdi ve 2 sınıfa ateş açtıktan sonra hayatına son verdi.
  • Olay sonrası Milli Eğitim, İçişleri ve Sağlık Bakanları bölgeye gitti, soruşturma başlatıldı ve yayın yasağı getirildi.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde dün bir okula düzenlenen silahlı saldırının şoku sürerken, bugün benzer bir olay da Kahramanmaraş'ta yaşandı. Kahramanmaraş Onikişubat ilçesindeki Ayser Çalık Ortaokulu'nda öğle saatlerinde silah sesleri duyuldu.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Okulda silah sesleri duyuldu

VALİ ÜNLÜER'DEN AÇIKLAMA: 4 CAN KAYBI VAR

Kahramanmaraş Valisi Ünlüer, "Ayser Çalık Ortaokulu'nda henüz bilinmeyen nedenle silahlı saldırı oldu. Konuyu derinlemesine araştırıyoruz.

Olayda 4 can kaybı var. Biri öğretmen, 3'ü öğrenci hayatını kaybetti. 4'ü ağır 20 kişi yaralandı. Saldırgan 5 silah ve 7 şarjör ile gelmiş." dedi.

4 YARALI AMELİYATTA

Hastanede tedavi altına alınan 20 yaralıdan 4'ünün ameliyata alındığı öğrenildi.

2 SINIFA ATEŞ AÇTI

5 silahla okula gelen saldırgan, 2 sınıfa ateş açmasının ardından olay yerinde can verdi.

Saldırganın babasının eski bir emniyet mensubu olduğu öğrenildi. Kahramanmaraş'ta bir okulda silahlı saldırı gerçekleştiren İsa Aras Mersinli'nin babası Uğur Mersinli gözaltına alındı.

SALDIRGAN OLAY YERİNDE CAN VERDİ

Saldırgan hakkında konuşan Vali, “O da vefat etti. Kargaşa anında kendisine ateş etti. İntihar amaçlı mı yoksa kargaşa sırasında mı kendisine sıktı şu an için bilinmiyor.” dedi.

BAKANLAR KAHRAMANMARAŞ'A GİDİYOR

Saldırı sonrası Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu bölgeye gidiyor.

Okula kanlı baskın! 4 ölü, 20 yaralı var: Bakanlar Kahramanmaraş'a gidiyorOkula kanlı baskın! 4 ölü, 20 yaralı var: Bakanlar Kahramanmaraş'a gidiyor

BAKAN GÜRLEK'TEN AÇIKLAMA: YAYIN YASAĞI KARARI ALINDI

Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı, 7 savcı görevlendirildi." dedi.

Bakan Gürlek, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Kahramanmaraş’ta bir okulda meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin olarak Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca derhâl soruşturma başlatılmış; 3 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile 4 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir.

Başsavcımız ve görevlendirilen Cumhuriyet savcılarımız olay yerinde incelemelerini sürdürmektedir. Soruşturmanın selameti açısından yayın yasağı kararı alınmış olup, basın kuruluşlarımızın soruşturmanın gizliliğine hassasiyetle riayet etmesi önem arz etmektedir.

Soruşturmanın tüm aşamalarına ilişkin gerekli bilgilendirmeler yetkili makamlarca yapılacaktır."

8 BAŞMÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

İçişleri Bakanı Sayın Mustafa Çiftçi, Kahramanmaraş’taki okul saldırısıyla ilgili olarak 4 Mülkiye Başmüfettişi ve 4 Polis Başmüfettişi görevlendirdi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İçişleri Bakanımız Sayın Mustafa Çiftçi olay yerine ivedilikle hareket etmiştir.

Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde görevlendirilen Cumhuriyet savcılarımız olay yerinde incelemelerini sürdürmektedir. Soruşturmanın selameti ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla yayın yasağı kararı alınmıştır.

Bu kapsamda, basın ve yayın kuruluşlarımızın soruşturmanın gizliliğine hassasiyetle riayet etmeleri büyük önem arz etmektedir.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı; yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Soruşturmanın tüm aşamalarına ilişkin gerekli bilgilendirmeler yetkili makamlarca yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

SAĞLIK BAKANI MEMİŞOĞLU'NDAN YARALILAR HAKKINDA AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş’ta bir okulda meydana gelen silahlı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır diliyorum. Yaralılarımızın tedavileri hastanelerimizde devam etmektedir; durumlarını yakından takip ediyoruz. Olaydan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Milletimizin başı sağ olsun." dedi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, "Kahramanmaraş ili Onikişubat ilçesinde bulunan Ayser Çalık Ortaokulunda bugün öğle saatlerinde meydana gelen menfur saldırı, maarif camiamız başta olmak üzere milletimizi derinden sarsarak yasa boğmuştur. Edinilen ilk bilgilere göre, adı geçen okulumuzun bir öğrencisi tarafından okul içinde silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Olayın ilk anından itibaren süreç, Bakanlığımızca hassasiyetle takip edilmekte olup gerekli tüm müdahaleler, ilgili birimlerimizce koordineli bir şekilde yürütülmektedir. Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin ve beraberindeki yetkililer, olayı haber alır almaz bölgeye hareket etmişlerdir. Ayrıca dört Bakanlık başmüfettişi, olayı tüm yönleriyle incelemek üzere görevlendirilerek Kahramanmaraş ilimize yönlendirilmiştir. Hastanelere sevk edilen ve tedavileri devam eden yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyor, yaşamlarını yitiren öğretmen ve öğrencilerimiz için Allah'tan rahmet diliyoruz. Menfur olaya ilişkin detaylı açıklama, ilerleyen süreçte kamuoyu ile paylaşılacaktır" ifadeleri yer aldı.

RTÜK'TEN UYARI

RTÜK'ten konuya ilişkin uyarı geldi. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Yayıncı Kuruluşlarımızın Dikkatine!

15 Nisan 2026’da Kahramanmaraş’ta bir okulda meydana gelen elim hadiseye ilişkin, 6112 sayılı Kanun kapsamındaki yayın ilkeleri uyarınca aşağıdaki hususlara hassasiyetle uyulması önem arz etmektedir:

Olay anına ait görüntüler ve travmatik içerikler kesinlikle paylaşılmamalıdır.

Mağdurların, öğrencilerin ve ailelerin mahremiyetini ihlal edebilecek, kimliklerini deşifre eden her türlü bilgi ve görselden kaçınılmalı; mağdur aileleri ya da görgü tanıklarıyla röportaj yapılmamalı, olay yerinden herhangi bir görüntü yayınlanmamalıdır.

Bilgi kirliliğine yol açmamak adına yalnızca yetkili makamların açıklamaları esas alınmalı, sağduyulu bir dil kullanılmalıdır.

Toplumsal hassasiyetleri ve çocukların ruh sağlığını gözetmeyen yayınlar hakkında ivedilikle yasal yaptırım süreci başlatılacaktır.

Kamuoyuna önemle duyurulur."

Bakan Tekin’den Siverek'teki yaralı öğretmen hakkında açıklamaBakan Tekin’den Siverek'teki yaralı öğretmen hakkında açıklama

Şanlıurfa'daki okul saldırısının ardından sosyal medyada 'katliam' tehdidiŞanlıurfa'daki okul saldırısının ardından sosyal medyada 'katliam' tehdidi

Şanlıurfa'da okula saldıran şahsın okula skandal mesajı ortaya çıktı: 'Hazır olun'Şanlıurfa'da okula saldıran şahsın okula skandal mesajı ortaya çıktı: 'Hazır olun'

KAYNAK: AJANSLAR
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR 487
  • İsim gerekir mi 9 dakika önce Şikayet Et
    Olacağı buydu. Herkesin cebinde silah. Artık kaçacağımız güvenli alan kalmadı. Bence sosyolog psikologları görevlendirin de siyaset dışında ilmi çözümler önersinler. Buna bir çözüm bul reis. İçimizden vuruluyoruz. İçişleri adalet eğitim bakanları tvit atmasınlar. İşlerini yapsınlar.
    Cevapla
  • Misafir 10 dakika önce Şikayet Et
    hemen hemen her okulda kendini mafya vari sanan agzi kufurlu herseyden kavga ciartmaya meyilli guruplar var derhal okul idaresi ve emniyetle gorusulup bunlarin okullardan uzaklastirilarak baska alanlarda egitilmesi hatta ailelerininde egitilmesi gerekli.
    Cevapla
  • Muhterem 10 dakika önce Şikayet Et
    30 yıllık eğitimciyim.Suçlu çocuk yoktur suçlu aile vardır.Ebeveynler yeteri kadar çocuklarıyla ilgilenseler böyle acı olaylar yasanmazdı.Bu çocukların ailelerini araştırın aile içi şiddet geçimsizlik,ilgisizlik...çikar.Ayrica kesintisiz eğitimin bir sonucudur bunlar.Okumak isteyen okusun.
    Cevapla
  • vatansever 1453 10 dakika önce Şikayet Et
    birde oyunlar papci ve diğer silah oyunları kaldırın kardeşim onlarda kötü örnek hep
    Cevapla
  • Yunus 11 dakika önce Şikayet Et
    Evvelki gün Şanlıurfa da bu olay yaşanmış bundan ders çıkartıp her okula uzunca bir süre 2 tane polis yada bekçi gönderilemez miydi? Bu yapılsaydı keşke. Devlet dikkatli olmalı insanların can,mal güvenliğini daha üstün bir çaba ile sağlamalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş'ta okulda silahlı saldırı! İlk görüntüler
Şampiyonlar Ligi'nde 18 yaşındaki Yamal, Haaland’ın rekorunu tarihe gömdü