Ayder Yaylası’nda mahsur kalan aile kurtarıldı: Duygusal anlar yaşandı
Ayder Yaylası’nda mahsur kalan Cevahir ailesi, UMKE ve jandarma ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. Kurtarma sonrası aile duygusal anlar yaşadı.
Rize’nin ünlü turizm noktalarından Ayder Yaylası’nda hafta sonu tatiline çıkan Cevahir ailesi, yaşadıkları arıza nedeniyle saatlerce mahsur kaldı. İş insanı Şükrü Cevahir’in oğlu Emre Cevahir ve ailesi, araçlarının bozulması ve telefonların çekmemesi nedeniyle zor anlar yaşadı. Geceyi kapalı bir otelde geçirmek zorunda kalan aile, sabah saatlerinde ekipler tarafından sağ salim kurtarıldı.
AYDER YAYLASI’NDA ARAÇ ARIZASI PANİĞE NEDEN OLDU
Olay, hafta sonu tatili için Ayder Yaylası’na çıkan Cevahir ailesinin seyir halindeyken aracının arızalanmasıyla başladı. Emre Cevahir, aracı çalıştırmak için uzun süre uğraşsa da başarılı olamadı.
Bölgede cep telefonu sinyalinin olmaması, durumu daha da kritik hale getirdi. Aile, yardım çağrısında bulunamayınca kararan hava ve düşen sıcaklıkla birlikte risk arttı. Özellikle küçük yaştaki çocukların bulunması, yaşanan endişeyi daha da büyüttü.
KAPALI OTEL AİLE İÇİN SIĞINAK OLDU
Havanın hızla soğuması üzerine aile, güvenli bir yer arayışına girdi. Bir süre yürüyen Cevahir ailesi, bölgede kapalı durumda bulunan bir otele ulaştı. Başka seçenek kalmayınca otelin kapısını açarak içeri giren aile, geceyi burada geçirdi.
Bu karar, ailenin hayatta kalmasında kritik rol oynadı. Soğuk hava koşullarından korunmayı başaran aile, sabaha kadar kurtarılmayı bekledi. Çocukların güvenliği için verilen bu mücadele, yaşanan olayın en dikkat çeken detaylarından biri oldu.
UMKE VE JANDARMA EKİPLERİ ZAMANLA YARIŞTI
Aileden uzun süre haber alınamaması üzerine bölgede arama çalışması başlatıldı. UMKE ve jandarma ekipleri, zorlu hava ve yol şartlarına rağmen hızlı şekilde harekete geçti.
Ekipler, yayla çevresinde yaptıkları aramalar sonucunda kapalı otelde bulunan aileye ulaştı. Kurtarma operasyonu, koordineli çalışma sayesinde kısa sürede başarıyla tamamlandı. Ailenin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
KURTARMA ANINDA DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
Kurtarma ekiplerini karşılarında gören Cevahir ailesi, yaşadıkları korkunun ardından duygusal anlar yaşadı. Aile üyeleri birbirlerine sarılarak gözyaşı dökerken, kurtarma ekiplerine teşekkür etti.
Emre Cevahir, yaşadıkları anları “Bir an hiç kurtulamayacağımızı düşündük. Tek önceliğimiz çocuklarımızdı” sözleriyle anlattı. Aile, kendilerine ulaşan ekiplere minnettar olduklarını ifade etti.
YAYLA ZİYARETLERİ İÇİN ÖNEMLİ UYARILAR
Uzmanlar, özellikle yayla ve kırsal alanlara yapılan yolculuklarda hazırlıklı olunması gerektiğini vurguluyor. Bu tür bölgelerde yaşanabilecek risklere karşı alınması gereken önlemler şöyle sıralanıyor:
- Araç bakımlarını önceden yaptırmak
- Yedek yakıt ve ekipman bulundurmak
- Telefon çekmeyen alanlar için alternatif iletişim planı oluşturmak
- Hava koşullarını önceden kontrol etmek
- Acil durumlar için temel ihtiyaç malzemeleri taşımak
Ayder Yaylası’nda yaşanan bu olay, doğa koşullarının ne kadar hızlı değişebileceğini bir kez daha gösterdi. Siz de benzer deneyimler yaşadıysanız paylaşabilir, bu tür durumlara karşı alınması gereken önlemler hakkında görüşlerinizi dile getirebilirsiniz.
-
Misafir 18 dakika önce Şikayet Etreklamlarda telefon şirketleri 4 çeker 5 çeker diyor aslında bazen istasyonuna devlet kurup 10 yılda bir şirketlere ihaleyle satacakBeğen
-
ccakir 34 dakika önce Şikayet EtUyarılarınız güzel haber7. Sürekli takip etiğim bir portal olması nedeni ile yazmak istedim. Bahse olay Rize’nin İkizdere ilçesi Anzer Yaylasında oldu. Ayder yaylası da değil.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Bir Dirhem Laf 42 dakika önce Şikayet EtUlan sahtekar telefon şirketleri... daha Türkiyenin en turistik yerlerinde bile telefonlar çekmiyor... ama reklamlara gelince elin ayusuna milyon dolarları ödüyorlar... o paralarla kim bilir kaç tane baz istasyonu kurulabilirdi...Beğen Toplam 2 beğeni
-
fenerli 54 dakika önce Şikayet EtAraçta mutlaka battaniye vs. BulunmalıBeğen
-
Trakyalı 55 dakika önce Şikayet EtOğlum her ne kadar kızsada aracımın bagajında içinde mangal, mangal kömürü, örtü için kumaşlar, biraz odun, balta, kibrit/çakmak, olta ve balık avı için malzemeleri bulunan bir kutu var... Bu haber benim doğru yaptığımı gösteriyor. Cevahir ailesine geçmiş olsun diyorum. Arama kurtarma kurumlarımıza da teşekkür ederim, varolsunlar.Beğen
-
Ahmet 35 dakika önce Şikayet EtBir kiloda mangallık kanat oldu mu o bagaj insanı kurtarır.Beğen Toplam 1 beğeni