Son Dakika: YSK Başkanlığı'na Serdar Mutta seçildi

Son dakika haberi... Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) Başkanlığı'na Serdar Mutta seçildi. Başkanvekili ise İsmail Kalender oldu.

GİRİŞ 06.05.2026 16:46 GÜNCELLEME 06.05.2026 17:12

SON DAKİKA HABERİ: Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) başkanlık görevinde değişim yaşandı. YSK Başkanlığı’na Serdar Mutta seçildi. 

Serdar Mutta

Başkanvekili ise İsmail Kalender oldu.

SERDAR MUTTA KİMDİR?

1 Ocak 1974 tarihinde Kırıkhan/Hatay’da doğmuştur. Kırıkhan Lisesini bitirmiş, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1995 yılında mezun olduktan sonra askerliğini Konak/İzmir’de Askeri Hakim olarak yapmıştır.

Beyoğlu/İstanbul hakim adayı olarak mesleğe başlayan MUTTA; sırasıyla Hüyük, Uzundere, Türkoğlu Hakimlikleri ile Adalet Müfettişliği, Adalet Bakanlığı Personel Daire Başkanlığı, İcra ve İflas Hizmetleri Daire Başkanlığı, HSYK Genel Sekreter Yardımcılığı ve Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavirliği görevlerinde bulunmuştur.

16 Temmuz 2018 tarihinde Yargıtay üyeliğine seçilen MUTTA, halen Yargıtay On ikinci Hukuk Dairesi üyesi olarak görevini sürdürmektedir.

7 Mart 2001 tarihinde İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Ana Bilim Dalında “İdarenin Denetlenmesi ve Ombudsman Sistemi” isimli tez çalışmasıyla Yüksek Lisans, 5 Haziran 2021 tarihinde Yakın Doğu Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Kamu Hukuk Ana Bilim Dalında “ Ceza Muhakemesi Hukukunda Adli Kontrol” isimli tez çalışmasıyla da Doktora çalışmasını tamamlamıştır.

İngilizce bilmekte ve İdarenin Denetlenmesi ve Ombudsman Sistemi adlı eseri Kazancı Yayınlarında yayınlanmış bulunmaktadır. Evli ve dört çocuk babasıdır.

Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • ömer 42 20 dakika önce Şikayet Et
    Maşaallah allah yardımcınız olsun
    Cevapla
  • misafirim 28 dakika önce Şikayet Et
    O zaman seçime yol göründü
    Cevapla
  • Misafir 31 dakika önce Şikayet Et
    maşallah
    Cevapla
  • Misafir 36 dakika önce Şikayet Et
    hayírlí olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gülistan Doku soruşturmasında yeni gelişme: Zeinal Abarakov’un ifadesi ortaya çıktı
Bakan Gürlek: Kübra Yapıcı cinayeti aydınlatıldı