2012’de içinde 1.6 milyon euro taşınan çantayla ispatlanmıştı: Ağbaba’ya kötü haber

Antalya Büyükşehir Belediyesi soruşturmasında Gökhan Böcek'in Veli Ağbaba'ya yönelik bir milyon euro iddiası sonrası başlayan çanta tartışması sonrası dikkat çeken detaylar ortaya çıktı.

GİRİŞ 12.05.2026 11:00 GÜNCELLEME 12.05.2026 11:26

CHP’li Veli Ağbaba’nın, Antalya Büyükşehir Belediyesi soruşturmasında gündeme gelen “1 milyon euro” iddiasına ilişkin yaptığı açıklamalar tartışılmaya devam ediyor. Ağbaba cephesi, kamuoyunda oluşan tartışmalar sırasında söz konusu miktardaki paranın çantayla taşınmasının hayatın olağan akışına uygun olmadığı imasında bulunurken, hem geçmişte yaşanan benzer olaylar hem de banknot hesaplamaları bunun tam tersini ortaya koyuyor.

Veli Ağbaba inkar etmişti! Böcek'in oğlundan rüşvet itirafı! Özgür Özel'in talimatıyla...Veli Ağbaba inkar etmişti! Böcek'in oğlundan rüşvet itirafı! Özgür Özel'in talimatıyla...

"STANDART BİR SPOR YA DA SEYAHAT ÇANTASINA RAHATLIKLA SIĞABİLDİĞİ" ORTAYA ÇIKTI

Uzmanların yaptığı hesaplamalara göre, tamamı 500 euroluk banknotlardan oluşan 1 milyon euro, yaklaşık 2 bin adet banknottan oluşuyor. Bu miktarın toplam ağırlığı yaklaşık 22 kilogram olurken, standart bir spor ya da seyahat çantasına rahatlıkla sığabildiği belirtiliyor.

1 milyon euronun hangi çantaya nasıl sığdığını gösteren görsel

Kamuoyunda paylaşılan görsel hesaplamalarda, 1 milyon euronun yaklaşık 40x30x19 santimetrelik bir hacim kapladığı ve ortalama boyutlardaki bir el çantasının yüzde 80-85’ini doldurduğu görülüyor. Görsel analizlerde kullanılan ölçülere göre söz konusu para, omuzda taşınabilen sıradan bir seyahat çantasında rahatlıkla taşınabiliyor.

Yapay zeka ile hazırlanan ve alternatif olarak 1 milyon euronun sığabileceği çantalar.

DAHA ÖNCE DE “ÇANTAYA SIĞMAZ” TARTIŞMASI YAŞANMIŞTI

Türkiye’de benzer bir tartışma daha önce 2011-2012 yıllarında kamuoyunu meşgul eden şike soruşturması sürecinde yaşanmıştı. O dönem Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, mahkeme salonuna çanta getirerek “2.5 milyon dolar bu çantaya sığmaz” savunması yapmıştı.

Ancak aynı süreçte savcılığa gönderilen ve içerisinde yaklaşık 1 milyon 600 bin euro değerinde sahte banknot bulunan çanta, “istenirse milyonlarca doların bir çantaya rahatlıkla sığabileceğini” ortaya koymuştu. 

O dönem çantayla gönderilen notta, “Kur hesabına göre bu miktar 2 milyon dolardan fazladır ve çantaya rahatlıkla sığmaktadır” ifadeleri yer almıştı.

"1 MİLYON EUROYU CHP GENEL MERKEZİ'NDE BİR KİŞİYE TESLİM ETTİĞİNİ" ÖNE SÜRDÜ

Görevden uzaklaştırılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek ise etkin pişmanlık kapsamında verdiği ifadede, CHP Milletvekili Veli Ağbaba’nın yönlendirmesiyle 1 milyon euroyu CHP Genel Merkezi’nde bir kişiye teslim ettiğini öne sürmüştü.

CHP Milletvekili Veli Ağbaba

Ağbaba ise söz konusu iddiaları sert şekilde reddederek suç duyurusunda bulundu. Tartışmalar sürerken, kamuoyunda en çok konuşulan başlıklardan biri ise “1 milyon euronun fiziksel olarak taşınıp taşınamayacağı” oldu.

Görevden uzaklaştırılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek

Ortaya çıkan ölçüler ve geçmiş örnekler ise milyon euroluk nakit paraların uygun banknotlarla tek bir çantaya rahatlıkla sığabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Muhittin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek

Ahmet Aydemir Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 16
  • Vatandaş 10 dakika önce Şikayet Et
    Veli car car ötüyordu demek ki suçu varmış
    Cevapla
  • Kütahyali 17 dakika önce Şikayet Et
    Hesap yanlış. 500 euro banknot ile 1 milyon euro yaklaşık paranın üzerindeki kiri de hesap ederseniz 2.3 kilo gelir. 2000 adet banknot 100 lü 20 deste yani hacim olarak bir kadın el çantasına bile rahat sığar. Bu hesabı hangi fakir yapmış böyle büyütmüş gözünde bir bavul para diye :)
    Cevapla
  • Misafir 21 dakika önce Şikayet Et
    Hepsi aynı bumlar hep böyle en iyisi ölen zararı dokunmaz zaten ondan sonra
    Cevapla
  • Vatandaş 35 dakika önce Şikayet Et
    Hepsi 500 lük olursa 20 deste yapar bunu çanta olmadan üzerimde bile taşırım
    Cevapla
  • ramses 37 dakika önce Şikayet Et
    Akp olunca ayakkabı kutusuna milyon dolarları bile sığdırıyorlar chp olunca o milyon dolarlar çantaya sığmaz diyorlar türkiyenin en büyük tehlikesidir chp değerlerimize inancımıza tarihimize karşı bir partidir izmir de yaşıyorum ciğerlerini biliyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Küresel satrançta kritik zirve!  Guardian “Bütün kozlar Şi'nin elinde” dedi
Belçika'dan Türkiye'ye övgü dolu sözler