Şanlıurfa ve Samsun'da selden etkilenen afetzedelere 30 milyon liralık destek

Bakan Göktaş, Şanlıurfa ve Samsun'da yaşanan sel felaketinin ardından bölgedeki acil ihtiyaçların karşılanması için 30 milyon lira kaynak aktarıldığını açıkladı.

GİRİŞ 13.05.2026 19:33 GÜNCELLEME 13.05.2026 20:00

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Şanlıurfa ve Samsun’da meydana gelen sel felaketinden etkilenenlerin temel ihtiyaçlarının karşılanması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) 30 milyon lira tutarında kaynak aktardıklarını açıkladı.

Meteoroloji il il uyardı: Kuvvetli sağanak geliyor! Ankara Valiliği son dakika duyurdu...Meteoroloji il il uyardı: Kuvvetli sağanak geliyor! Ankara Valiliği son dakika duyurdu...

"VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ"

Bakan Göktaş, sanal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, şunları söyledi;

  • “Şanlıurfa ve Samsun'da meydana gelen sel felaketinden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız.
  • Bu kapsamda, afetten etkilenen vatandaşlarımızın ilk etapta acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, her iki ilimizde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına 30 milyon lira tutarında kaynak aktardık. 

 



SAHADA HASAR TESPİT VE DESTEK SÜRÜYOR

  • SYDV ekiplerimiz; saha incelemesi, hane ziyaretleri ve hasar tespit çalışmalarını ilgili kurumlarla koordine içinde yürütmeye devam ediyor.
  • Psikososyal destek ekiplerimiz ile ilk andan itibaren sahadayız.
  • Afetten etkilenen vatandaşlarımıza psikososyal destek hizmeti veriyoruz.
  • Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun” 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, afetzedelerin temel ihtiyaçları için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına 30 milyon lira gönderildiğini duyurdu.

KAYNAK: DHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • AKDEDE 19 dakika önce Şikayet Et
    İNSANLARIMIZ , TAŞKINLIK YAPTIKÇA , yabancılara özendikçe, İSLAMDAN uzaklaştıkça, DAHA ÇOK felaketler YAŞARIZ. BUNLARIN TEK SEBEBİ YAŞADIKLARIMIZDANDIR . İSTER İNANIN İSTER İNANMAYIN.
    Cevapla
  • Misafir 32 dakika önce Şikayet Et
    Çankırı'ya yokmu
    Cevapla
  • Uygur 35 dakika önce Şikayet Et
    Benim ekranda gordugum en az otuz katrilyon zarar var otuz milyon kimsenin yarasina merhem olmazki
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sudan'da milyonlarca sivil kasıtlı açlık ve sistematik ölümle karşı karşıya!
Türk yıldız, 23 yaşında Avrupa’da zirveye çıktı: Yılın oyuncusu seçildi