Sumud Filosu'na ilişkin yeni gelişme! Savcılık harekete geçti
İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na müdahalesine ilişkin başlatılan soruşturmada, İstanbul'a getirilen 406 aktivistten 222'si için doktor raporu düzenlenirken, 167 kişinin ise mağdur sıfatıyla ifadesi alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan ve İsrail donanması tarafından uluslararası sularda durdurulan filoya ilişkin Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi kapsamındaki düzenlemeler çerçevesinde 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'ulaşım araçlarının kaçırılması ve alıkonulması', 'nitelikli yağma', 'mala zarar verme' ve 'eziyet' suçlarından soruşturma yürütülüyor.
16 YABANCI AKTİVİST ÜLKELERİNE GEÇTİ
18 Mayıs'ta İsrail tarafından uluslararası sularda alıkonulan, aralarında 80 Türk vatandaşının da bulunduğu 41 farklı ülke vatandaşı toplam 422 aktivist, 21 Mayıs'ta İsrail'in Ramon Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na getirildi. Toplam 406 kişinin Türkiye'ye giriş işlemleri tamamlanırken, 15 İtalya ve 1 İspanya vatandaşı transit olarak ülkelerine geçti.
167 MAĞDURUN İFADELERİ ALINDI
İstanbul Havalimanı'na iniş yapan 406 yolcudan 53'ü Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne götürülürken, 353 kişi ise Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na sevk edildi. Adli Tıp Kurumu'nda 222 kişi için doktor raporu düzenlenirken, 167 kişinin mağdur sıfatıyla ifadeleri alındı. Hastaneye kaldırılan 9 kişinin ise yatış işlemlerinin yapıldığı, işlemleri tamamlananların daha sonra taburcu edildiği öğrenildi.
-
Misafir 1 ay önce Şikayet Etelbet bunların hesabı zamanı gelince sorulacakBeğen Toplam 6 beğeni
-
oflu 1 ay önce Şikayet EtAynı anda yüzlerce tekne kazıya doğru açılırsa hepsini aynı anda müdahale etme şansı zor olur normal tekneler gasp edilirken hızlı olan tekneler çok hızlı GAZZE'ye ulaşması lazım tabii internet kesintisi olmadan ama bunun da bir nasıl başarıla bilecek bilemiyorum yani interneti tüm dünya izletmeleri lazımBeğen Toplam 4 beğeni
-
İnadına REİS 1 ay önce Şikayet EtAllah cc vicdanlı yürekli cesur insanların sayısını artırsın ve onları islamla şereflendirsin. amiinBeğen Toplam 5 beğeni
-
İSA 1 ay önce Şikayet EtBunlar komünist mi?Beğen Toplam 1 beğeni
-
Hakkı Sever 1 ay önce Şikayet EtVicdan sahibi insan.Beğen Toplam 5 beğeni
-
MASK 1 ay önce Şikayet Etsanırsam öyleBeğen
-
Etsn 1 ay önce Şikayet Etİtraili mümkün olan en ağır şekilde kınıyorum, bu kınamadan daha ağır kimse kınayamaz. Hatta bir de lanetliyorum.Beğen Toplam 11 beğeni