YSK'dan son dakika CHP açıklaması: Reddin nedeni açıklandı!
Son dakika: YSK CHP'ye reddin gerekçesini açıkladı. Açıklamada, YSK'nın mutlak butlan kararını denetlemesinin mümkün olmadığı kaydedildi.
- Yüksek Seçim Kurulu, CHP'nin mutlak butlan itiraz başvurusunu reddetti.
- Reddin gerekçesine ilişkin YSK'dan açıklama geldi.
- YSK, mahkeme kararına atıfta bulunarak Yargıtay'ı işaret etti.
SON DAKİKA: Yüksek Seçim Kurulu, CHP'nin mutlak butlan itiraz başvurusuna verilen ret kararına ilişkin açıklama yaptı. YSK'nın yaptığı açıklamada, ret kararının gerekçesine yer verildi.
CHP iptal başvurusu yapmıştı... YSK'dan son dakika yerel seçim kararı!
Son dakika: YSK, CHP'nin itiraz kararını reddetti: YSK Başkanı Mutta'dan açıklama
Yapılan açıklamada, "İddiaların tespitine yönelik YSK'nın görevi yoktur" ifadelerine yer verildi.
YARGITAY'I İŞARET ETTİ
YSK, mahkeme kararına dikkati çekerek Yargıtay'ı işaret etti.
YSK'dan yapılan açıklamada; "Bölge Adliye Mahkemelerinin verdiği kararların inceleme merci Yargıtay'dır. Yüksek Seçim Kurulu'nun Hukuk Mahkemelerinin verdiği kararların temyiz merci olmadığı ise her türlü izahtan varestedir." denildi.
NE OLMUŞTU?
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Özgür Özel ve yönetiminin mahkeme kararıyla ihtiyati tedbirle görevden uzaklaştırılması kapsamında yapılan "mazbataların geçerli olduğunun ve seçilenlerin görevine devam ettiğinin tespitine karar verilmesi" yönündeki başvuruyu reddetmişti.
YSK Başkanı Serdar Mutta, Kurul üyeleriyle yapılan gündem toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Mutta, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesince verilen "Özgür Özel ve yönetiminin tedbiren görevden uzaklaştırılması ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti yönetimini devralması" kararı üzerine Mehmet Hadimi Yakupoğlu ve CHP'nin avukatı Kadri Gökhan Sultan tarafından YSK'ye çeşitli başvurular yapıldığını belirtti.
- İstinaf kararına ilişkin başvurunun YSK'ye ulaştığını dile getiren Mutta, şöyle devam etti:
"22 Mayıs tarihli Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu imzasıyla başkanlığımıza verilen dilekçede, özetle Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesinin kararıyla verilen ihtiyati tedbir kararının icrasının, madden ve hukuken imkansız olduğundan bahisle, 21 Eylül 2025 22. Olağanüstü Kurultayı'nda, 24 Eylül 2025 tarihli İstanbul Olağanüstü İl Kongresinde, 19 Ekim 2025 tarihli İstanbul 39. Olağanüstü İl Kongresinde ve 28-30 Kasım 2025 tarihli Cumhuriyet Halk Partisi 39. Olağan Kurultayı'nda yapılan seçimler ile 4-5 Kasım 2023 Olağan Kurultayı'nda seçilen delegelerin delegelikleri, Siyasi Partiler Kanunu uyarınca sona erdiğinden yeni delegeler tarafından yapılan kongrelerde il, ilçe seçim kurullarınca düzenlenen mazbataların geçerli olduğunun ve kongre, kurultaylarda seçilenlerin görevlerine devam ettiğinin, Yüksek Seçim Kurulunun Anayasa'nın 79. maddesinden kaynaklanan kanunsuzluk yetkisine dayanarak tespitine karar verilmesi yönündeki taleplerinin reddine karar verildi."
-
belde 7 saat önce Şikayet Etşu an ABD-İran savaşının önüne geçti bu butlan CHP işi. sanki memleketin başka meselesi yok gibi. kendileri etti kendileri buldu. yani bunun başka tür bir izahı yok. biz hiç başka partiden duymadık hepsi kendi içlerinde kaynıyor. mahkemeye başvuran iktidar partisi değil kendileri niye yönü başka tarafa çeviriyorlar. herkes kendi içine baksınBeğen Toplam 3 beğeni
-
Vatandaş 7 saat önce Şikayet EtNe ekersen elinle o gider seninle. Bu saatten sonra Çırpınmanın faydası yok. Her şeyi bilen savunan işine gelmese de hukukun üstünlüğünü de kabul edecek. Ülke menfaatinin ve öneminin şahsi menfaatlerden zevk-i sefadan daha üstün olduğunun bilincinde olmayanlara hiçbir şey emanet edilmez edilmemeli.Beğen Toplam 5 beğeni
-
Yiğit Akyol 8 saat önce Şikayet EtYsk bitmiş bir kurum sen mazbata vermişsin şimdi kendiyle çelişiyor o zaman neden mazbata verdin diye sorarlar adama saten Özgür özel bütün Avrupalı vekillere komisyonlara gazete tv lere mektup yazmış ilk elden olayı belgeleriyle anlatmış bakalım bu işin sonu nereye gidecek yargı adalet en kötü günlerini yaşıyor. Avrupa komisyonuna taşınırsa oda ayrı bir sorunBeğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 6 saat önce Şikayet EtReizin "Dünyaa Liderliği"ni alırlar elinden sanki.Beğen Toplam 2 beğeni