Güney Kıbrıs'ta saldırıya uğrayan Türk entübe edildi

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde (GKRY) kimliği belirsiz bir grubun saldırısına uğrayan 47 yaşındaki KKTC vatandaşı entübe edildi.

Güney Kıbrıs'ta saldırıya uğrayan Türk entübe edildi
Güney Kıbrıs'ta saldırıya uğrayan Türk entübe edildi
GİRİŞ 05.07.2026 17:53 GÜNCELLEME 05.07.2026 18:44
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde, Ayia Napa'da 47 yaşındaki bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı kimliği belirsiz bir grubun saldırısına uğrayarak ağır yaralandı ve entübe edildi.
  • Yetkililer, yaralının durumunun ciddi ancak stabil olduğunu belirtirken, olayın nefret suçu olup olmadığı da dahil olmak üzere geniş çaplı soruşturma yürütüyor.
  • KKTC Başbakanı Tufan Erhürman, ilgili kurumların yaralının ailesi ve kuzey-güney yetkilileriyle temas halinde olduğunu, sağlık durumu ve hukuki sürecin yakından takip edildiğini açıkladı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) Ayia Napa kentinde kimliği belirsiz bir grup, 47 yaşındaki KKTC vatandaşına saldırdı.

Rum basınında yer alan haberlerde, yerel saatle 06.00 sıralarında Ayias Mavris Caddesi’nde ağır yaralı halde bulunan kişinin Kıbrıs Türkü olduğu ve ağır yaralandığı aktarıldı.

Yaralının, Lefkoşa Genel Hastanesi’nde tedavi altına alındığı ve entübe edildiği ifade edilen haberlerde, doktorların yaralının sağlık durumunu "ciddi ancak stabil" olarak değerlendirdiği bildirildi.

Haberlerde, olayın bir nefret suçu olup olmadığının titizlikle araştırılması gerektiği belirtilirken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.

KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıya uğrayan KKTC vatandaşının hastanede tedavi altında olduğunu belirterek, olayın öğrenilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı ile İki Toplumlu Teknik Komite’nin yaralının ailesiyle ve hem kuzey hem de güneydeki yetkililerle temasa geçtiğini ifade etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman

Erhürman, KKTC Polis Genel Müdürlüğü’nün de süreci yakından takip ettiğini kaydetti. Erhürman, yaralı vatandaşın sağlık durumu ile olayın hukuki boyutunun ilgili makamlar tarafından yakından izlendiğini belirterek, gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

KAYNAK: İHA
Ramazan Dengiz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 20
  • metin Yalçın 17 dakika önce Şikayet Et
    bunlar bile bile yapmıştır gizlerler yunandan dost olmaz mesafeyi koruyun adalarda hakeret ediyorlarmış uzak durun
    Cevapla
  • Osman 17 dakika önce Şikayet Et
    Rumsever KKTC lilere kapak olsun
    Cevapla
  • Gurbet 20 dakika önce Şikayet Et
    Kıbrıs'ın tamamı Türklerin olmalı o zaman hiçbir sorun kalmaz zalimin anladığı dilden konuşmak lazım güçlü olacaksın
    Cevapla
  • AKINCI 22 dakika önce Şikayet Et
    Rum ve Yunan, bize her zaman düşman! İçimizdeki Yunan sevici Selanik şurekası, tatillerini Yunan Adalarında geçirerek, ekonomilerine can suyu oluyor!
    Cevapla
  • Ramazan 23 dakika önce Şikayet Et
    Rum kesiminden bir kişi derhal öldürülmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzbinlerce kişi Ali Hamaney için cenaze namazı kıldı
Silivri duruşmalarında bu hafta, komediye doyacaksınız