Rüşvet villalarına pişkin savunma!

İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü davasına ilişkin 59'u tutuklu 414 sanığın yargılandığı davanın görülmesine 62. günde devam edildi. Duruşmada, İmamoğlu'nun şirketi İmamoğlu İnşaat'ın Genel Müdürü Tuncay Yılmaz savunma yaptı.

Rüşvet villalarına pişkin savunma!
Rüşvet villalarına pişkin savunma!
GİRİŞ 07.07.2026 07:14 GÜNCELLEME 07.07.2026 07:14

Eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin gücünü kullanarak Sarıyer Emirgan'da bulunan ve o dönemki değeri 1.5 milyar TL olan 3 lüks villayı, kendisine bağlı hareket eden suç örgütü üyesi Ali Nuhoğlu aracılığıyla sadece 15 milyon TL bedelle kendi aile şirketi olan "İmamoğlu İnşaat" firmasına devrettirdi.

Bu devasa vurgun için hiçbir ticari geçmişi olmayan Güllüce Tarımcılık AŞ paravan olarak kullanıldı. Suç gelirlerinin aklanmasıyla gerçekleştirilen bu operasyonda, villalar kâğıt üzerinde el değiştirmiş gibi gösterilerek İmamoğlu'nun mülkiyetine geçirildi.

Villalarla ilgili savunma yapan Yılmaz, fiyatı makul buldukları için satın almayı gerçekleştirdiklerini söyledi. Satın alma işlemi için itirafçı işadamı Ali Nuhoğlu'na 5 milyon liralık 3 adet çek, Beylikdüzü İnvai Plus projesinden de 33 milyon değerinde bir villa verdiklerini aktardı.

Yılmaz, "Söz konusu villaları satın alırken villaların mülkiyetine sahip olan Güllüce Tarım A.Ş. ile birlikte satın almamızın sebebi vergisel mali külfetin az olması ve bizim için ekonomik olarak daha avantajlı olmasıdır" dedi.

KAYNAK: SABAH
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Sabit 24 dakika önce Şikayet Et
    Bunlar. Rüşvette. Ya. Topculara verilen sid. Alanindaki ne geçiyor
    Cevapla
  • halil 39 dakika önce Şikayet Et
    Ne güzel dünya vergi kaçır hile yap KENDİNİ ÇUMHURBAŞKANI ADAYI GÖSTER
    Cevapla
  • garip 46 dakika önce Şikayet Et
    20 milyon TL versem 3 villayı bana satar mı acaba nihayetinde 5 milyon kâr edecek
    Cevapla
  • Xxx 50 dakika önce Şikayet Et
    Doymadiniz yemekten be
    Cevapla
  • Mahoni 1 saat önce Şikayet Et
    Kim inanır tabiki CHP seçmeni
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli Takım'dan 6'da 6! İsviçre'yi farka boğduk
ASELSAN küresel devleri geride bırakarak NATO'nun hava savunma mimarisine girdi